2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP adócsökkentést sürget

Az MSZP adócsökkentést sürget


Az MSZP szerint az Orbán-kormány adóemelésekre használta kétharmados parlamenti többségét.

mszp001


Burány Sándor országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz-kormány az adók számát és mértékét is emelte az elmúlt három évben, így az adóemelés kormányának nevezhető.


Példaként hozta a kiskeresetűeket segítő adójóváírás kivezetését, illetve a minimálbér adómentességének megszüntetését. Utóbbiról szólva azt mondta, sok kis és közepes vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, így azok elbocsátásokra kényszerültek.


Az MSZP-s politikus megjegyezte: az Európai Bizottság szerdán kiadott jelentése szerint a magyar vállalatok GDP-arányos adóterhelése most a legnagyobb az utóbbi tíz évben.


Burány Sándor ismét arra szólította fel a Fideszt, csökkentse az adókat, ahol erre lehetőség van, így mindenekelőtt támogassa az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának 22 százalékpontos csökkentését.


Az MTI kérdésére értékelte a vártnál kedvezőbb - 2,2 százalékos - márciusi inflációs adatot is. Azt mondta: ez részben annak tudható be, hogy tavaly Magyarországon volt a legnagyobb az infláció az Európai Unióban, és most ez a viszonyítási alap. Másfelől - folytatta - a reálkeresetek a 2009-es szintre estek vissza, így az embereknek nincs pénze vásárolni, a kormányzati gazdaságpolitika pedig a beruházások, a kereslet és a fogyasztás visszaeséséhez vezetett, így nincs inflációs nyomás.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite