2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP a nyomozó hatóságokhoz fordul egy esztergomi ingatlanügyben

Az MSZP a nyomozó hatóságokhoz fordul egy esztergomi ingatlanügyben


A nyomozó hatóságokhoz fordul az MSZP Demokrácia Központja, mert a párt hűtlen kezelést gyanít az esztergomi Strigonium Zrt. által eladott egyik önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség értékesítésével kapcsolatban.

jog


Legény Zsolt, a Demokrácia Központ vezetője kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a városgazdálkodást ellátó és teljes egészében önkormányzati tulajdonban álló Strigonium vélhetően áron alul, 42,5 millió forintért értékesített egy a város főterén álló, több mint 200 négyzetméteres üzlethelyiséget idén. Hozzátette: a patikaként hasznosítható ingatlant 2009-ben apportálta a város a zrt.-be. A helyiség piaci értékét 2008-ban 68 millió forintra értékelték, de ahhoz további 34 millió forintért készíttetett műszaki kiviteli, valamint engedélyezési dokumentációkat a város.

Legény Zsolt szerint hűtlen kezelés gyanítható a mögött, hogy a városgazdálkodási cég a mintegy 100 millió forintot érő ingatlant 42,5 millióért adta el, ráadásul ezt önkormányzati felhatalmazás nélkül is megtehette. A politikus mindezért nem a jelenlegi városvezetést okolta, az ügyet a korábbi fideszes polgármester, Meggyes Tamás örökségének tudta be. Nyíri Attila, az MSZP esztergomi szocialista önkormányzati képviselője arra emlékeztetett, hogy a város 26 milliárd forintos adósságot görget, amelyek mögött hasonló visszaéléseket gyanítanak. A képviselő ezért további feljelentéseket is kilátásba helyezett.

ezo_banner

HIRDETÉS


A Strigonium tavalyi mérlegének elfogadásáról élénk vita mellett, múlt heti ülésén tárgyalt a képviselő-testület. A beterjesztett mérleget ugyanis a könyvvizsgálók csak záradékkal hagyták jóvá. Tétényi Éva független polgármester közölte: a záradékkal ellátott beszámolók esetében vétójogot emel és egy későbbi időpontra rendkívüli testületi ülést hív össze.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite