2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP a nyugdíjigazgatás régi rendszerének visszaállítását kéri

Az MSZP a nyugdíjigazgatás régi rendszerének visszaállítását kéri


Az MSZP arra kérte a kormányt, hogy hagyjon fel a nyugdíjrendszer „szétverésével" és állítsa vissza az igazgatás régi rendszerét.

MSZP logo2

Korózs Lajos, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombati telefonos sajtótájékoztatóján közölte: a kormányfő a Fidesz sárvári frakcióülésén arról beszélt, egyebek mellett a nyugdíjak csökkentése árán nem kell az IMF-megállapodás, majd aznap este kiderült, hogy a feltételekről szóló kiszivárogtatás hazugság.

Az özvegyi nyugdíjak ügyében küldött bocsánatkérő levélre utalva a politikus azt mondta, hogy nemcsak ezektől az emberektől kellene bocsánatot kérnie a kormánynak, hanem a rokkantaktól is, azoktól, akiktől elvették a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét, azoktól, akiknek nem lesz lehetőségük bányásznyugdíjra vagy művésznyugdíjra, és az egész magyar társadalomtól, amiért eltörölték a rokkantsági és a baleseti rokkantsági nyugdíjat.

Korózs Lajos úgy fogalmazott, hiába a "pávatánc", a nyugdíjasok kiválóan olvasnak a sorok között, mert miközben azt mondja Orbán Viktor, hogy a nyugdíjak csökkentése árán nem kell IMF-megállapodás, "aközben éppen a nyugdíjak és az ellátások csökkentését készítik elő". Az MSZP elnökségi tagja kifogásolta azt is: több 10 ezer rokkant hónapokig nem kap ellátást és másfél hónapja nem válaszolnak az ügyben feltett 8 kérdésére.

Kitért arra, hogy csaknem egymillióan vannak, akiknél nem lesz emelés januárban, mert a kormány „átminősítette" és „kirekesztette" őket a nyugdíjrendszerből. Közéjük sorolta a korhatár alatti ellátásban részesülőket, a rokkantakat és rehabilitációs ellátásban részesülőket, az özvegyi és szülői nyugdíjasokat, az árvaellátásban részesülő gyerekeket, a mezőgazdasági és baleseti járadékosokat.

Korózs Lajos úgy véli: káosz van a nyugdíjigazgatásban, nincs átjárhatóság az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal dokumentumai között, s ennek az ügyfelek látják kárát. Arra szólította fel Orbán Viktort, hogy állítsa vissza a nyugdíjigazgatás régi rendszerét és vizsgáltassa ki a két szervezet vezetőjének felelősségét.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-09-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite