2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP a rendészeti bizottság összehívását kezdeményezi az Operánál történtek miatt

Az MSZP a rendészeti bizottság összehívását kezdeményezi az Operánál történtek miatt


Az MSZP csütörtökön írásban kezdeményezte Kocsis Máté elnöknél a rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását, hogy a testület kivizsgálhassa az Operánál tartott hétfői tüntetésen történteket - jelentette be a bizottság szocialista tagja csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

dem004


Harangozó Tamás elmondta: a hétfői tüntetést szélsőségesek zavarták meg, ráadásul mindezt háborítatlanul tehették, mivel a rendőri erők annak ellenére nem intézkedtek, hogy köztudott volt az ellentüntetők részvétele az eseményen. A szocialista politikus szerint csak a szerencsén és a tömeg kiállásán múlt, hogy nem történt személyi sérülés. Hozzátette: a rendőrség vagy nagyon súlyos szakmai hibát követett el, amikor nem intézkedtek a két csoport elkülönítéséről, vagy pedig politikai utasítást kaptak, hogy hagyják összekeveredni a két tömeget. Harangozó Tamás szavai szerint előbbi esetben szakmai és fegyelmi felelősségre vonás, utóbbi esetben pedig szigorú büntetőjogi felelősségre vonás szükséges.

Éppen ezért kéri az MSZP a rendvédelmi bizottság rendkívüli ülésének mihamarabbi összehívását, hogy alaposan ki lehessen vizsgálni, pontosan mi történt hétfőn este az Operánál. A budapesti Operaház közelében hétfő este civil szervezetek és több ellenzéki párt részvételével megtartott demonstráció résztvevői az alaptörvény és a sarkalatos törvények visszavonását követelték, közvetlenül azelőtt, hogy a dalszínházban ünnepi gálaestet rendezett a kormány az alaptörvény hatálybalépése alkalmából. Az Operánál ellentüntetés is volt, amelynek résztvevői több ellenzéki politikussal is összetűzésbe keveredtek.

A rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint Hatala József országos rendőr-főkapitány elrendelte a Operaháznál és a környékén megtartott demonstrációkhoz kapcsolódó rendőri biztosítás értékelő, elemző szakmai vizsgálatát. Az LMP még kedden jelezte, szeretnék, ha a Belügyminisztérium kivizsgálná az ügyet. Az MSZP pedig szerdán kezdeményezte a politikai, rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását, mert a párt szerint a rendőrség nem tett megelőző, majd rendteremtő intézkedéseket a demonstrációt megzavaró ellentüntetőkkel szemben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite