2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP a saját fizetését is vizsgáltatná Budai Gyulával

Az MSZP a saját fizetését is vizsgáltatná Budai Gyulával


Az MSZP arra kéri Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost, hogy a saját fizetése miatt is indítson vizsgálatot, hiszen az meghaladja a kétmillió forintos közszolgálati bérplafont.

Budai Gyula01


Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a minisztereket és államtitkárokat leszámítva Budai Gyula keresi a legtöbbet a kormánypárti képviselők közül, mivel közpénzekből származó jövedelme meghaladja a napi 74 ezer forintot. Mint mondta, az elszámoltatási kormánybiztost további mintegy negyven olyan fideszes és kereszténydemokrata politikus - köztük például Rogán Antal V. kerületi polgármester - követi, aki napi 47 ezer forintnál többet keres.


Az embereket ez joggal háborítja fel, figyelembe véve, hogy az elmúlt napokban először Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, majd Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő és Pintér Sándor belügyminiszter is arról beszélt: meg lehet élni havi 47 ezer forintból - mondta.


Az MSZP szóvivője szerint ezen kijelentések súlyából az sem vesz el, hogy Pintér Sándor legutóbb úgy fogalmazott, ekkora jövedelmet takarmányok termesztésével vagy akár háziállatok, például kecskék tartásával kiegészítve képzel elegendőnek. Török Zsolt a belügyminiszter állításának képtelenségére utalva kukoricát szórt a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, majd megállapította: hiába várná bárki is, hogy a járdán vagy a hóban ebből bármi teremjen.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite