2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP az egykulcsos adórendszer eltörlését követeli

Az MSZP az egykulcsos adórendszer eltörlését követeli


Az MSZP az egykulcsos adórendszer eltörlését követeli, és azt javasolja a kormánynak, hogy kezdje meg a válságadók fokozatos kivonását, továbbá fontolja meg egy kedvezményes élelmiszeráfa-kulcs bevezetését.

Tukacs István


Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-hez szombaton eljutatott közleményében azt írta: a szocialisták azt javasolják a kormánynak, hogy a kezdődjön meg a válságadók fokozatos kivonása és a kabinet fontolja meg egy kedvezményes áfa-kulcs bevezetését az alapvető élelmiszerekre. Ezek mellett a párt azt követeli a kormányoldaltól, hogy töröljék el az igazságtalan egykulcsos adórendszert, és vezessenek be olyan, kétkulcsos szisztémát, amely méltányosabb közteherviselést, ennek eredményeképpen magasabb fogyasztást és a jelenleginél jóval stabilabb költségvetési pályát eredményez. A szocialista politikus azt is közölte, hogy a pártja által a parlamentnek benyújtott javaslat mindhárom kritériumnak megfelel.


Az MSZP azt is követeli, hogy több mint egy év után a kormány álljon elő egy hosszú távon fenntartható, kiszámítható energiastratégiával - közölte Tukacs István, kiegészítve ezt azzal, hogy felszólítják a kormányt, hagyja abba a "MOL-típusú tőzsdézést", az emberek magánvagyonának "lenyúlását", mert ezekkel a lépésekkel "mindannyiunk közös jövőjét teszi tönkre". A kormánynak "nem hitetlenkedni kellene, hanem hitet tenni az emberek valós érdekeinek képviselete mellett" - fogalmazott az ellenzéki politikus.


Tukacs István szerint mind a négy, tavaly óta különadóval sújtott húzóágazat beépítette az áraiba az Orbán-kormány által minden előzetes egyeztetés nélkül a "nyakába varrt" többletköltségeket, ennek eredményeként megemelkedtek az élelmiszer-, a telekommunikációs- és az energiaárak; ami a kispénzű, az igazságtalan adórendszerrel is sújtott kisfogyasztókat érinti leginkább.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite