2018. november 15., csütörtök - Albert, Lipót
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP azonnali megoldást sürget a devizahitelesek megsegítésére

Az MSZP azonnali megoldást sürget a devizahitelesek megsegítésére


Az MSZP szerint Orbán Viktor és kormánya bő három éve semmit nem tett a bajba jutott devizahitelesek megsegítésért, az ellenzéki párt azonnali megoldást sürget.

Szanyi Tibor


Szanyi Tibor országgyűlési képviselő MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy a kormányfő csak a saját haverjainak intézte el a hitelek könnyebb visszafizetését, az eddigi intézkedések ugyanis egyedül a tehetős vagyonnal rendelkező hiteleseknek jöttek jól.


Az MSZP régóta javasolja, hogy Matolcsy György jelenlegi jegybank elnök - lengyel mintára - kezdeményezzen megbeszéléseket a Svájci Nemzeti Bankkal és az Európai Központi Bankkal. Ki lehetne alakítani egy olyan pénzügyi mechanizmust, amely egymagában 10-15 százalékkal csökkentené a törlesztőrészleteket.


Szanyi Tibor arra hívja fel a figyelmet, hogy Lengyelország lakosai számára az említett központi bankok bőségesen biztosítanak készpénzt svájci frankban, illetve euróban, így ezekhez a devizákhoz az adósok jóval olcsóbban jutnak a pénzváltóknál, mint a bankok egyoldalúan diktált árfolyamai révén, és értelemszerűen devizában is törleszthetnek.


"A láthatóan cinikus kormánytól" azt is követeli az MSZP, hogy az "ócsai fiaskó" helyett azonnal indítson el egy szociális bérlakásprogramot, amely élhető környezetet biztosít a bajba jutottaknak.


"Elég volt a fideszes tehetetlenkedésből! Emberi sorsok, életek százezrei kerültek végveszélybe! Orbánéknak a haverok zsebének tömésén túl csak kommunikációs trükkökre futja". Az MSZP 2014-es kormányra kerülését követően ezt a kérdést haladéktalanul rendezni fogja az igazságosság követelményei szerint - hangsúlyozza Szanyi Tibor.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite