2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP-ben egy biztos: Lendvai megy

Az MSZP-ben egy biztos: Lendvai megy


Lendvai IldikóTöbb forgatókönyv is létezik arra vonatkozóan, hogy újul meg az MSZP. Valamennyi közös pontja azonban, hogy a párt elnököt cserél. Gyurcsány Ferenc "szétválasztaná" ezt és a frakcióvezetői posztot, a Népszabadság szerint azonban ennek nincs realitása, miután a párt anyagi megfontolásokból összevonhatja a képviselőcsoport és az MSZP háttérszemélyzetét.


Június 5-én vagy 6-án lehet az MSZP értékelő, elnökválasztó kongresszusa, attól függően, hogy mely napra tudnak szabad termet találni - értesült a Népszabadság.
A lap úgy tudja, hogy az MSZP elnöksége és megyei elnökei ma délelőtt tanácskoznak a készülő forgatókönyvekről és technikai részletekről. Május második felében, várhatóan 22-én, szombaton ülésezik majd az országos választmány, amely az összegzések alapján javasol forgatókönyveket a kongresszusnak.


A vélelmezett forgatókönyvek közös pontja az, hogy döntsön a kongresszus bármelyik mellett, Lendvai Ildikó lemondásával az új pártelnököt mindenképpen meg kell választani. Az egyik menetrend szerint a júniusi kongresszus - az elnökválasztás mellett - elrendeli az alulról felmenő teljes tisztújítást. Ebben az esetben júniusban megválasztják az új helyi vezetőket, szeptember elején pedig az új elnökséget is. A másik forgatókönyv szerint csak később módosítanák az alapszabályt s dolgoznák ki az új működési modellt, a teljes tisztújítást pedig kitolnák az önkormányzati választás utáni időszakra.


Az újság több forrása is megerősítette, hogy Gyurcsány Ferenc volt pártelnök e mostani tisztújításokon még várhatóan nem indul el a pártelnöki posztért. A volt kormányfő egyébként tegnap bejelentette, a kongresszus előtt átfogó értékelést tesz közzé az elmúlt évekről, s javaslatokat fogalmaz meg a következő hónapokra és évekre. A többi között arról is szólt, hogy kívánatosnak tartaná a pártelnöki és frakcióvezetői posztok szétválasztását, a Népszabadság szerint azonban ennek nincs realitása.


Mégpedig azért, mert a következő időszakban csökkenteni kell a költségeket a pártapparátusban. A pártvezetés ezt úgy hidalja át, hogy összetolja a frakció és a pártközpont szakértői és egyéb kiszolgáló háttérszemélyzetét.


Forrás: Népszabadság/Nógrád24.hu

2010-04-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite