2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP bojkottálja a Trianoni Emlékülést

Az MSZP bojkottálja a Trianoni Emlékülést


ParlamentA szocialista képviselők nem értenek egyet azzal, hogy az ülésen nem fejthetik ki véleményüket a frakciók, ezért nem vesznek részt az emlékülésen. Az MSZP nem vesz részt a pénteki trianoni parlamenti emlékülésen - közölte Mandur László.

Az MSZP korábbi parlamenti alelnöke a képviselőcsoport döntését azzal indokolta: a házbizottság szerdai ülésén nem fogadták el azon javaslatukat, hogy az ülésen a frakciók kifejthessék gondolataikat Trianonnal kapcsolatban, figyelembe véve, hogy ez nem egy megemlékezés, hanem parlamenti ülés lesz.
A házszabályban rögzített jog, hogy a parlamenti ülésen felszólalhatnak a frakciók képviselői - mondta Mandur László.

A szocialista képviselőcsoport tagjai "nagyon nagy többséggel" hozták meg az erről szóló döntést. Voltak, akik más véleményen voltak, de ők is úgy nyilatkoztak, hogy tudomásul veszik a többségi döntést, így a szocialisták közül senki nem lesz ott a pénteki emlékülésen. A képviselők Trianonnal kapcsolatos politikai álláspontjuk ettől függetlenül nem változott - tette hozzá Mandur.

A trianoni szerződés aláírásának 90. évfordulójának napján, pénteken délután fél ötkor emlékülést tart az Országgyűlés, amelyen Sólyom László köztársasági elnök és Német László nagybecskereki püspök mond beszédet. A többi ellenzéki párt, az LMP és a Jobbik elmegy az emlékülésre. A Jobbik az ülést követően a Szabadság térre vonul.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite