2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAz MSZP egykori pénztárnokának felesége is érintett az offshore-botrányban

Az MSZP egykori pénztárnokának felesége is érintett offshore-botrányban

 

Boldvai László, az MSZP nógrádi szervezetét vezető politikus is érintett a felesége révén az offshore ügyben - írja az Index. Boldvai parlamenti képviselő volt akkoriban, amikor a felesége hozzájutott egy offshore céghez.

Boldvai László

A Direkt36 oknyomozó újságírói központ számolt be arról, hogy Boldvai feleségnek, Konti Csillának 2012 novemberében került a tulajdonába egy Szamoa szigetére bejegyzett offshore cég, amivel a gimnáziumi tanárnő egy bankszámlához is hozzájutott az egyik svájci banknál. A cégvásárlás napján ugyanakkor más is történt: az új cég számlájára egyből egy 80 millió forintos összeget akartak utalni. Bár Boldvaiék nem válaszoltak a bankszámlával és a céggel kapcsolatos kérdésekre, a cége iratokból kiderül, hogy az offshore cégen több százmillió forint ment keresztül a fennállása során.

Boldvai parlamenti képviselő volt akkoriban, amikor a felesége hozzájutott az offshore céghez. Bár 2014-ben nem került be a parlamentbe, a Nógrád megyei közgyűlésben továbbra is képviselő, és ő vezeti az MSZP nógrádi szervezetét.

A tegnap napvilágot látott nemzetközi offshore-botrányban több tucat magyarországi vagy magyar kötődésű cég és magánszemély is érintett, akik között vannak befolyásos üzletemberek és politikához áttételesen kötődő figurák is. Tegnap, elsőként Horváth Zsolt, egykori fideszes politikus érintettségéről számolt be a Direkt36.

Az április 4-én kirobbant nemzetközi offshore-botrány bizonyítékaiul szolgáló iratokat a német Süddeutsche Zeitung napilap szerezte meg, feldolgozásukban pedig az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ) szervezet is részt vett: 76 ország több mint 370 újságírója dolgozott rajta. Magyarországról a Direkt36 vett részt a munkákban.

 

Boldvai László felfüggesztette MSZP-tagságát

Felfüggesztette párttagságát Boldvai László, az MSZP Nógrád megyei elnöke - közölte Tóbiás József pártelnök kedden Budapesten újságírókkal.

Elmondta, a nap folyamán beszélt Boldvai Lászlóval, aki azt mondta neki, "teljes mértékben fedi a valóságot", ami a médiában megjelent. Hozzátette: Boldvai László áll a vizsgálat elé, és nem kíván teher lenni az MSZP számára, ezért felfüggeszti párttagságát.


Tóbiás József azt mondta, a párt elnöksége szerint az elit nem tüntetheti el jövedelmét az adóhatóság elől offshore cégeken keresztül, miközben Magyarországon milliók nem tudnak megélni a fizetésükből. Hozzátette: szükség van egy olyan szabályra, miszerint Magyarországon offshore hátterű cégek, vállalkozások nem juthatnak uniós vagy állami támogatáshoz.


Jelezte, támogatni fognak minden olyan javaslatot, amellyel Magyarország minden polgára úgy érezheti, a politika, a döntéshozók az ő életükkel foglalkoznak és nem sajátjukkal.


A Direkt36 számolt be arról, hogy Boldvai László, aki korábban az MSZP országgyűlési képviselője, pénztárnoka is volt, érintett a felesége révén az offshore-ügyben. A politikus feleségének 2012 novemberében került a tulajdonába egy Szamoa szigetére bejegyzett offshore cég, amelynek irataiból kiderül, hogy a cégen több százmillió forint ment keresztül.


Az ügyben a Jobbik feljelentést tett, míg a Fidesz-KDNP azt közölte: a szocialisták ismét lebuktak.

 

Forrás/Index/Direkt36/MTI/NÓGRÁD24

 

2016-04-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite