2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP jelöltje győzött a soproni időközi választáson

Az MSZP jelöltje győzött a soproni időközi választáson

Az MSZP színekben induló Varga Gyula nyerte a soproni időközi önkormányzati képviselő-választást - tájékoztatta Dobos József városi jegyző, a választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-t. A szocialista párt időközi választásokért felelős kampányfőnöke nagyszerű, fölényes győzelemnek nevezte Varga Gyula sikerét.

MSZP logo2

A jegyző közlése szerint Varga Gyula 631 szavazatot kapott, ami a voksok 45,99 százaléka.

A második helyen Táp Lászlóné (Fidesz-KDNP) végzett 460 szavazattal (33,53 százalék), a harmadik Gőbl György (Jobbik) lett 178 szavazattal (12,97 százalék). Uzoni Pál (Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület) 70, Szakács Gyula (LMP) 33 szavazatot kapott. Az előbbi az érvényes voksok 5,1, az utóbbi pedig 2,41 százaléka.

Sopron 12. számú választókerületében egy időközben fellépett összeférhetetlenség miatti lemondás tette szükségessé a választás kiírását. Rádonyi László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőt május 11-én a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójává választották, és a két posztot egyszerre nem töltheti be.

Molnár Zsolt, az MSZP időközi választásokért felelős kampányfőnöke szerint a vasárnapi eredmény "túlmutat Sopronon". A szocialista politikus az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a soproni szavazók üzentek a kormánynak: nem jó úton jár, illetve azt is kinyilvánították, hogy támogatják az MSZP munkáját. A politikus nagyszerű, fölényes győzelemnek nevezte Varga Gyula sikerét.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite