2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA MSZP képviselői sem mennek el Bayer Zsolt díjátadójára

A MSZP képviselői sem mennek el Bayer Zsolt díjátadójára


Bayer ZsoltA Jobbik után az MSZP képviselői is bejelentették, hogy nem mennek el a pénteki, Nógrád megyei Madách-ünnepségre; a megyei önkormányzat ellenzéki képviselői amiatt tiltakoznak, hogy a Madách-díj egyik idei kitüntetettje Bayer Zsolt író, publicista lesz.


A koszorúzáson részt vesznek, mert az Madáchnak szól, de az ünnepségre nem mennek el, mert méltatlannak, felháborítónak tartják, hogy Bayer Zsolt kapta meg a díjat - mondta Rozgonyi József, az MSZP frakcióvezetője. Bayer Zsoltnak sem Madách Imréhez, sem Nógrád megyéhez nincs semmi köze, és már ez is ellentétes a díj szellemiségével és céljával, de még nagyobb baj, hogy mélységesen megosztó, durva, szélsőséges politizálása méltatlan a díjhoz, azt is mondhatnám, hogy meggyalázza a díjat - fogalmazott Rozgonyi József. Hozzátette, a "pártalapú, ízléstelen" döntés azokra nézve is dehonesztáló, akik korábban már megkapták, illetve a jövőben megkapják Nógrád megye Madách-díját. A frakcióvezető személyes véleményeként jegyezte meg, hogy még a díj elnevezésén is érdemes lenne változtatni ezek után. A megyei Madách-ünnepséget pénteken tartják Balassagyarmaton, ekkor adják át az idei díjakat is. A két kitüntetett Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Madách Színház művésze és Bayer Zsolt író, publicista.

A Jobbik kedden juttatta el az MTI-nek azt a levelet, amelyet a szervezőknek, Becsó Zsoltnak (Fidesz), a megyei önkormányzat elnökének és Medvácz Lajosnak (Fidesz), Balassagyarmat polgármesterének írtak. Ebben közölték, hogy a Jobbik megyei és balassagyarmati képviselői tiltakozásul nem vesznek részt az ünnepségen, "mivel az elvesztette legitimitását a silány pártérdekek miatt". A Jobbik politikusai szerint a Nógrád megyei önkormányzat fideszes képviselői Bayer Zsolt jelölésével megsértettek más, a kitüntetésre érdemes jelölteket is, de legfőképpen a hagyományt, Madách Imrét és a nógrádi embereket.

 

A Jobbik tiltakozik Bayer Zsolt Madách-díja ellen >>>

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-01-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite