2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP Matolcsy távozását követeli

Az MSZP Matolcsy távozását követeli

A szocialisták elkerülhetetlennek tartják Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter távozását és azt is, hogy gazdaságpolitikai fordulatot hajtson végre a kormány. Ezen kívül azt is követelik, hogy a miniszterelnök tegyen rendet a jogalkotásban, és ne fordulhasson elő olyan törvénysértés, amely szerintük a napokban az adótörvények estében megtörtént.

jozsaistvan

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján törvénysértőnek nevezte, hogy a jövő évre elfogadott adótörvény-változások közül több hatályba lépett november 30-án annak ellenére, hogy csak január elsejétől kellett volna hatályosulniuk. Így például életbe lépett a chipsadó, a közigazgatási és bírósági illetékemelkedés, a balesti adó és a magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos változás.

A politikus hangsúlyozta: a szocialisták többször felhívták a figyelmet, hogy a törvények előkészítésben és az azok tárgyalásában tapasztalható kapkodásnak és fejetlenségnek előbb vagy utóbb ilyen következményei lesznek. Véleménye szerint az adótörvények előterjesztéséért a Matolcsy György vezette minisztérium a felelős, így most elkerülhetetlen a gazdasági miniszter felmentése.

A politikus kitért arra is, hogy a nemzetgazdasági miniszter nem tagja az IMF tárgyalódelegációnak. Mint mondta, ez teljesen helyénvaló, elkerülhetetlen a miniszter távoltartása. Ugyanakkor Fellegi Tamással kapcsolatban, aki a tárgyalódelegációt vezeti, azt jegyezte meg, hogy a fejlesztési miniszter sikertelen megbeszéléseket folytatott Oroszországban és Kínában is.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite