2021. január 15., péntek - Lóránt
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP nem támogatja a kormány jövő évi büdzsé tervezetét

Az MSZP nem támogatja a kormány jövő évi büdzsé tervezetét


MSZP logo2Az MSZP alternatív, "felelős és az embereket szolgáló" költségvetési javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek csütörtökön, ezzel is jelezve, hogy nem támogatja a kormány jövő évi büdzsé-tervezetét.

Mesterházy Attila pártelnök hétfői sajtótájékoztatóján a felelőtlenség, a fenntarthatatlanság és az igazságtalanság költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsé tervezetét. Hozzátette: ez a költségvetés amellett, hogy feléli a jövőt, társadalompolitikailag a felső tízezer, gazdaságpolitikailag pedig a nagytőke és a multinacionális vállalatok büdzséje.
Mint mondta, a szocialisták azt várták, hogy a költségvetés - kihasználva az előző kabinet által megteremtett helyeztet - bővíti a foglalkoztatottságot, csökkenti a társadalmi különbségeket, modernizál, beindítja a gazdasági növekedést és az egyensúlyteremtő intézkedéseivel hosszútávra megalapozza az ország fenntarthatóságát.

Kiemelte: ha ilyen költségvetést terjesztett volna be a kormány, azt az MSZP is támogatta volna, így viszont nem.
A szocialista politikus úgy látja: a 2011-es költségvetés várhatóan minden idők legfelelőtlenebb költségvetése lesz, mivel téves feltételezésekre, nagyotmondásra és alkotmányellenes javaslatokra épül.

A szocialista frakcióvezető-pártelnök emlékeztetett arra: az idei költségvetés készítésekor az akkori ellenzékben lévő Fidesz ezerötszáz módosító indítványt nyújtott be, de azok most hiányoznak az általuk javasolt büdzséből. Vagy akkor hazudtak vagy mostanra elfelejtették, hogy akkor mit kértek - fogalmazott.

Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője a sajtótájékoztatón azt mondta, a költségvetés tervezete szükségtelenül és indokolatlanul kockázatos bevételekre alapoz, amelyekre azért akar szert tenni, hogy a nagyon magas bevételűeknek - a társadalom szempontjából elfogadhatatlan - extra kedvezményeket adjon.

Álláspontja szerint azért is felelőtlen a költségvetés, mert rendkívül bizonytalan folyamatokra épít.

A szocialista politikus közölte: az MSZP költségvetési javaslata fenntarthatóvá és igazságosabbá tudja tenni a jövő évi büdzsét.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite