2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP szerint a Fidesz nyugdíjcsökkentésre készül

Az MSZP szerint a Fidesz nyugdíjcsökkentésre készül


Az MSZP szerint egy fideszes képviselő nyilatkozata arról árulkodik, hogy a kormánypárt győzelme esetén a nyugdíjak csökkentésére vagy a nyugdíjjárulék emelésére készül. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt erről.

korozslajosegy


A szocialista politikus közölte: Tiba István fideszes képviselő egy februári sajtótájékoztatón kijelentette, a Fidesz azt tervezi, hogy a jövőben csak annyi pénzt fordítanak nyugdíjkifizetésekre, amennyit nyugdíjjárulékból beszednek. "A kormány célja az, hogy mind az egészségbiztosítási, mind a nyugdíjkassza a saját területének kiadásait fedezze" - idézte a fideszes politikusnak a haon.hu Hajdú-Bihar megyei hírportálon megjelent szavait.


Korózs Lajos szerint ebből az következik, hogy a Fidesz egy forinttal sem tervezi kipótolni a nyugdíjkasszát, és mivel a befizetett járulékokból már jövőre 43, két év múlva pedig 75 milliárd forinttal kevesebb folyik be, mint amennyit nyugdíjakra kellene kifizetni, a kormánypárt hatalmon maradva ennyivel csökkentené a nyugdíjakat vagy növelné a nyugdíjjárulékot.


Hozzátette: elképzelhető, hogy a Fidesz elvenné az özvegyi nyugdíjat vagy az árvaellátást, illetve tovább csökkentené a rokkantaknak járó juttatásokat, hiszen erre a jogi lehetőséget már megteremtették. "El a kezekkel a nyugdíjasok pénzétől!" - szólította fel a kormányoldalt az MSZP-s politikus, aki szerint "Orbán Viktor most udvarol a nyugdíjasoknak, de a választások után őket nyomorítaná meg először".


Ezzel szemben a baloldal havi 24 ezer forint gyógyszertámogatást adna minden százezer forintnál kisebb nyugdíjból élő 65 éven felülinek, 50 ezer forintra emelné a minimálnyugdíjat, kegyeleti járandóságot vezetne be és nyugdíjkorrekciós programot indítana - közölte. Megfogalmazása szerint az április 6-ai választás így "nyugdíjvédelmi szavazás lesz".


Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke azt mondta: miután a kormány "ellopta" a magánnyugdíjvagyont, még fontosabbá válik a generációk közötti szolidaritás. Ezért is probléma, hogy a külföldön dolgozó fiatalok ott fizetnek járulékot, és amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, nem is fognak hazajönni - jelentette ki.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite