2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Választás 2010Az MSZP szerint a Fidesz semmit nem üzen a fiataloknak

Az MSZP szerint a Fidesz semmit nem üzen a fiataloknak


Varga LászlóVarga László az eredmények között említette az ifjúságpolitika területén a szakmunkás ösztöndíj bevezetését. Ezt a Fidesz nem támogatta az Országgyűlésben, a kormány ezért rendeleti úton vezette be az egyes hiányszakmákban. Az MSZP változatlanul úgy tartja, hogy a Fidesznek nincs programja, így az ifjúságpolitika területén is nagyon kevés konkrétumról beszélnek - mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője.


A Fidesz programja "változatlanul nem mond semmi konkrétumot a választópolgároknak" - fogalmazott a Societas elnöke, hozzátéve: arról sem szólnak, hogy milyen forrásokból valósítanák meg elképzeléseiket.
Varga László az ifjúság és a sport területén az elmúlt nyolc évben elért eredményekről valamint további elképzelésekről beszélve elmondta, a minőségi sportrendezvények lebonyolításának intézményi, infrastrukturális feltételeit a továbbiakban is szeretnék "támogatni és megteremteni". Minőségi utánpótlás-nevelési programokat dolgozott ki a szakágakkal együttműködve a szocialista kormány. Az elmúlt években "soha nem látott mennyiségű" utánpótlás akadémia jött létre - közölte.


Varga László az eredmények között említette az ifjúságpolitika területén a szakmunkás ösztöndíj bevezetését. Ezt a Fidesz nem támogatta az Országgyűlésben, a kormány ezért rendeleti úton vezette be az egyes hiányszakmákban - tette hozzá.


Javaslataik között szerepel - mint mondta -, hogy őrizzék meg az általános iskolások korosztályban a családi pótlék volumenét. A középiskolás korosztály tekintetében a tanulmányok előre haladtával azonban növelnék a pótlék összegét.
A Societas elnöke kiemelte: a szocialisták vezette kormány 2002 után eltörölte a sorkatonai szolgálatot. "Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt a fontos vívmányt megőrizzük" - hangsúlyozta.
Végül szólt arról az otthonteremtéshez kapcsolódó javaslatukról, amely szerint a 35 év alatti fiatalok esetében a 15 millió forint alatti használt lakás vásárlásakor az illetéket eltörölnék.
Varga László kijelentette: ezeket a javaslatokat azért tehetik meg, mert a szocialista kormány, különösen az elmúlt egy évben, "nagyon kemény intézkedéseket vállalt fel".

2010-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite