2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP szerint átverés volt a költségvetés

Az MSZP szerint átverés volt a költségvetés


Az MSZP szerint az idei költségvetés csak a választásig szólt.

jozsaistvan


Józsa István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán az államháztartás központi alrendszerének első negyedéves hiányára reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy az országgyűlési választás után három nappal kiderült: nemcsak a "4-es metró vagy a Várkert Bazár működésével vannak súlyos gondok, hanem az államháztartással is". Kifogásolta, hogy a büdzsé hiánya márciusban már az egész évre előirányzott deficit több mint 70 százalékán állt.


A szocialista politikus szerint ha az Orbán-kormány valóban ott folytatja, ahol abbahagyta, akkor a választási osztogatást nem követik költségvetési kiigazító intézkedések, ám az idei költségvetés hiánya a közelében sem lesz a 3 százalék alatti célnak.


Józsa István másik lehetőségnek nevezte, hogy a kormányfő elismeri, hogy az idei büdzsét "rövidlátó módon homokvárra építette, ezért kőkemény kiigazító lépésekre van szüksége ahhoz, hogy egész évre kitartson". Ez esetben az MSZP elvárja, hogy Orbán Viktor mondja meg, melyik társadalmi csoport számíthat újabb megszorításra - tette hozzá.


Az MSZP-s képviselő kitért arra is, hogy a választás eredményét tudomásul veszik, viszont továbbra sem fogadják el, hogy az egyébként is nehéz helyzetben élő társadalmi csoportok szenvedjék meg a "haveri körnek való osztogatás következményét".

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-04-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite