2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP szerint egyértelmű, hogy megszorítások lesznek

Az MSZP szerint egyértelmű, hogy megszorítások lesznek


MSZP logoAz MSZP szerint Orbán Viktor bejelentését összegezve az egyértelműen megállapítható, hogy "megszorítások lesznek, legfeljebb áttételesen, bár van itt direkt változat is" - reagált a miniszterelnök szavaira Katona Tamás, a szocialisták elnökségének tagja.


Az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet, hogy a miniszterelnök szerdai beszédében három ágazatot érintő, költségvetési bevételt javító intézkedést jelentett be, mely új adók kivetését jelenti. A politikus szerint ez egyértelműen azt jelenti majd, hogy ezek a cégek a veszteségeiket valamilyen formában átterhelik a fogyasztókra, "azaz megint a nép fizet, csak nem egyértelműen, hanem majd apránként".
Katona Tamás úgy fogalmaz, hogy emellett van egy sokkal direktebb megszorítás, a kormány a magán-nyugdíjpénztári átutalásokat befagyasztja 2011. december 31-ig. Meglátása szerint ezzel a miniszterelnök "2 millió magyar állampolgár nyugdíjának kifizetését sodorja veszélybe, vagyis belenyúlt az emberek pénztárcájába".
A politikus szerint "a hazugságoknak vége, Orbán Viktor végre közölte a lényeget: hazudtak!"
A politikus szerint ugyanis a Fidesz-KDNP hazudott, mert elhallgatták a terveiket, mert megszorítások nélküli kormányzást ígértek és mert a könnyű élet reményével kecsegtették a magyar nemzetet, ahol majd a gazdagok fizetik meg a költségvetési gondokat. Úgy fogalmazott: mára kiderült, "a hibás és felelőtlen kormányzás" okozta károkat a hétköznapi emberekkel fizetteti meg a Fidesz-KDNP kormány.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite