2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP szerint elkerülhető lett volna a légitársaság leállása

Az MSZP szerint elkerülhető lett volna a légitársaság leállása


Az MSZP szerint elkerülhető lett volna a Malév leállása, ha a kormány figyelembe veszi azokat a megoldási javaslatokat, amelyeket a Bajnai-kormány Oszkó Péter vezette pénzügyminisztériuma kidolgozott. Józsa István frakcióvezető-helyettes szombaton sajtótájékoztatón azt mondta: a Malév példája újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája csődtömeg.

Józsa István001


Az MSZP-s képviselő annak a véleményének is hangot adott, hogy ezután nehezebb lesz egy nemzeti légitársaság alapítása, mint ha az Orbán-kormány az elődje alatt született forgatókönyveket követve időben előkészíti egy olyan új társaság létrehozását, amely azonnal átvehette volna a Malév feladatait. Emellett érthetetlennek nevezte, hogy a kormány nem okul a Malévval történtekből, nem rendezi sürgősen a BKV helyzetét, és így azt kockázatja, hogy hamarosan a budapesti tömegközlekedés is leáll.


Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hagyjon fel gazdaságpolitikájával és vegye figyelembe az ellenzék javaslatait, például a BKV működtetéséről - közölte. Józsa István bírálta a kormányt azért is, mert egy tavaly elfogadott parlamenti határozat ellenére az év végéig nem számolt be az Országgyűlésnek az orosz tulajdonú Mol-részvénycsomag visszavásárlásának következményeiről.


Kormos Kata, az MSZP szóvivője a tájékoztatón arról beszélt, hogy az Orbán-kormány politikája nemcsak a Malévot, hanem családok sokaságát is csődbe viszi. Az egykulcsos személyi jövedelemadóval és az adójóváírás megszüntetésével az alacsony keresetűek havonta több mint tízezer forintot veszíthetnek havonta 2010-hez képest, és hasonlóképpen csökkent a gyed összege is a kiskeresetű családok esetében - jelentette ki.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite