2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP szerint Orbán hatalmi érdekeit szolgálják a változások

Az MSZP szerint Orbán hatalmi érdekeit szolgálják a változások


Az MSZP szerint nem az ország, hanem a miniszterelnök érdekeit szolgálja a kormányátalakítás. Bár Varga Mihály tárca nélküli miniszteri kinevezését jó döntésnek tartják a szocialisták, nem hisznek abban, hogy képes lesz változtatni a kormány gazdaságpolitikáján.

Burány Sándor001


Burány Sándor országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: a kabinet politikáját kellett volna átalakítani a kormányzás félidejében, esélyt adva a gazdasági növekedés beindulására, a személycserék viszont csak Orbán Viktor hatalmi érdekeit szolgálják, nem hoznak érdemi fordulatot. Példaként hozta, hogy Lázár János Fidesz-frakcióvezető államtitkári kinevezésével kénytelen feladni "hátországát", lemondani polgármesteri címéről Hódmezővásárhelyen. Szerinte ez azt jelzi, hogy a miniszterelnök igyekszik függőségi helyzetbe hozni, "kompromittálni" mindenkit, aki az utódjaként szóba jöhet.


Az MTI azt kérdezte Burány Sándortól, miként fogadja az MSZP Varga Mihály felkérését a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalások vezetésére, miután a szocialista párt vezetői korábban többször is ezt javasolták Orbán Viktornak. Az MSZP-s politikus úgy válaszolt: a Fidesz alelnökét jó gazdaságpolitikusnak tartja, nem véletlen, hogy üzleti körök bizakodva fogadták a kinevezését, de szerinte illúzió azt hinni, hogy képes lesz változtatni a Matolcsy György fémjelezte gazdaságpolitikán vagy ellensúlyozni azt.


Hozzátette: érthetetlen, hogy a gazdaság tönkretételéért felelős Matolcsy György változatlanul élvezi a kormányfő bizalmát, mint ahogy a vidékfejlesztési tárcánál sem történik változás annak ellenére, hogy a sajtó hetek óta hangos attól, hogyan kerülnek állami földek a "Fidesz barátaihoz".


Burány Sándor arra is reagált, hogy Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában azt mondta, a javasolt pénzügyi tranzakciós adó rendszere az embereknek előnyös, a spekulánsoknak pedig hátrányos lesz. Az MSZP-s politikus ezt szemen szedett hazugságnak nevezte, megjegyezve: a tranzakciós adó a nemzetközi trendekkel ellentétben nem a spekulációt, a részvényvásárlást vagy a devizaügyeletek terheli majd, hanem minden banki műveletet és a rezsibefizetést is.


Arra a kérdésre, hogy az MSZP támogatni fogja-e a Jobbik által kezdeményezett, a "kormány mögött álló cégbirodalom" állami megbízásait vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását, Burány Sándor elmondta, nincs még frakciódöntés az ügyben, de minden bizonnyal igen, mert az MSZP is felháborítónak tartja, hogy "lassan szinte minden közbeszerzésen" a Fideszhez közeli üzleti csoportok nyernek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite