2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP támogatja az oligarchabizottság létrehozását és a földügyeket is a parlamenttel vizs

Az MSZP támogatja az "oligarchabizottság" létrehozását és a földügyeket is a parlamenttel vizsgáltatná


Az MSZP-frakció biztosítja a szükséges aláírásokat, hogy létrejöhessen az a Jobbik által kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság, amely a Fidesz-kormány mögött álló cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét világítaná át - mondta Tóbiás József, a szocialisták frakcióigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón.

tobiasjozsef


A két ellenzéki képviselőcsoportnak összesen 93 tagja van, így - mivel az országgyűlési törvény szerint a vizsgálóbizottságot létre kell hozni, ha azt a képviselők legalább egyötöde, 78 indítványozza - összegyűlhet a testület megalakításához szükséges számú aláírás. A bizottság felállítását az LMP is támogatja, a Fidesz viszont ellenzi. Vona Gábor Jobbik-elnök május 8-án jelentette be, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli cégbirodalom állami megrendelései jogszerűségének átvilágítása érdekében.


Tóbiás József most azt is közölte, hogy az MSZP ugyancsak vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az állami földbérletpályázatok ügyében, és ehhez várják a többi ellenzéki párt támogatását. Az ellenzék az elmúlt hetekben számos alkalommal kifogásolta a földpályázatok eredményeit, a bírálati szempontok átláthatatlanságát.


Arra a kérdésre, hogy a szocialisták miért nem vettek részt az "oligarchabizottság" létrehozása érdekében a Jobbik által szervezett egyeztetésen, a frakcióigazgató azt mondta: szükségtelennek tartották a megbeszélést, az MSZP ugyanis az előterjesztés ismeretében biztosítja a kellő számú aláírást a testület megalakításához, minden további kérdést pedig már ott kell majd tisztázni.


Tóbiás József emellett bírálta, hogy az elfogadott napirend alapján keddre virradó éjszaka, négyórás időkeretben tárgyal a parlament a távközlési adó bevezetéséről. Mint mondta, az ügy súlya nappali és ennél alaposabb vitát indokolna.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite