2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP támogatja Gyurcsány demonstrációját, Mesterházy tüntetni hív

Az MSZP támogatja Gyurcsány demonstrációját, Mesterházy tüntetni hív


Az MSZP támogatja a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferenc és társai Kossuth téri demonstrációját - közölte a szocialisták elnök-frakcióvezetője szombaton az MTI-vel.

Mesterházy Attila01


Mesterházy Attila a demokrácia nemzetközi napjáról megemlékező közleményében azt írta: ez a nap a szabad világ minden polgárának ünnep, de Magyarországon ma kevés ok van az ünneplésre, mert "félteni és védeni" kell a demokráciát. Véleményét azzal indokolta, hogy a kormány "felszámolta, korlátozta vagy uralma alá gyűrte" a jogállamiság intézményeit, nincs erős parlamentarizmus, "díszletté silányították" az Országgyűlést és nem biztosított a sajtó szabadsága sem.


Mesterházy Attila szerint nincs valódi demokratikus párbeszéd, mert a kormány megszüntette az együttműködést az emberek érdekeit védő társadalmi, szakmai és civil szervezetekkel. A politikus hangsúlyozta, hogy a Fidesz "saját hatalma megőrzése érdekében már önkényesen megváltoztatta a választási szabályokat", most pedig "korlátozni akarja a választók alapvető jogait is".


Fontos minden olyan megszólalás, tett vagy demonstráció, amely a titkos, általános és egyenlő választáshoz való jog megőrzését, a választók jogainak védelmét határozza meg célként - tette hozzá, rámutatva, ezért támogatják a volt kormányfő és társai demonstrációját is. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és három politikustársa múlt vasárnap kezdett egyhetes éhségsztrájkba a Kossuth téren a választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozva.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite