2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP üdvözli a DK csatlakozását a január másodiki akciójához

Az MSZP üdvözli a DK csatlakozását a január másodiki akciójához


A Magyar Szocialista Párt üdvözli a Demokratikus Koalíció csatlakozási szándékát a január 2-ai akciójához, és minden demokratikus erőt arra kér, hogy csatlakozásával támogassa "a Magyar Köztársaság védelmében szervezett" megmozdulást - közölte Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes szerdán az MTI-vel.

Lukács Zoltán


Az ellenzéki képviselő szerdai parlamenti felszólalásában jelentette be, hogy amíg odabent gálaestet tartanak az új alaptörvény tiszteletére, az MSZP az Operaház előtt fog tiltakozni ellene. Ezt követően Molnár Csaba, a Gyurcsány Ferenc vezette párt ügyvezető alelnöke jelezte, tüntetést szerveznek az Operaház elé január 2-án estére, arra az időpontra, amikor a dalszínházban az új alaptörvény tiszteletére tartanak gálaestet.


Az MTI értesülése szerint a Magyar Állami Operaház január 2-án ünnepi gálaestet rendez az új alaptörvény 2012. január 1-jei életbelépésének alkalmából. A rendezvényre állami vezetőket, közéleti szereplőket, valamint operarajongókat hívtak meg, az esemény 13 millió forintos költségét az állam biztosítja. "A Köztársaságot elnyomó, a magyar társadalmat megnyomorító Orbán-rezsim hatalma ellen a legszélesebb demokratikus összefogásra van szükség. A Magyar Szocialista Párt ezért jelentette be, hogy január 2-án tiltakozó akciót hirdet a budapesti Operához" - írta közleményében Lukács Zoltán.


Mint fogalmazott, a Fidesz egy tizenhárommillió forintos gálán kívánja ünnepelni a harmadik Magyar Köztársaság megszüntetését, az MSZP szerint azonban "e gyalázatos rendezvényen" demokrata részt nem vehet: a demokratikus ellenzéknek az utcán a helye, a tiltakozás a feladata. Rögzíti, hogy az MSZP továbbra sem ismeri el Magyarország alaptörvényeként "az egyedül a Fidesz által elfogadott pártalkotmányt, és illegitimnek tekinti azt", "az alkotmányos Magyar Köztársaság védelméért, a demokrácia megőrzéséért folytatott küzdelme pedig közös küzdelem minden demokratikus erővel, minden szabadságszerető magyar emberrel".


Az MSZP ezért üdvözli a Demokratikus Koalíció csatlakozási szándékát a parlamentben meghirdetett január 2-ai akciójához - jegyezte meg Lukács Zoltán, tudatva egyúttal, hogy az MSZP elnökségének szerdai ülése után Mesterházy Attila pártelnök egyeztetést kezdeményez minden demokratikus erővel az eseményen való együttműködésről.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

A témához kapcsolódó cikkeink:


Demonstrációt hirdet a DK az új alaptörvény ellen>>>

 

 

2011-12-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite