2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP valódi választ és a vizsgálóbizottság támogatását várja Rogán Antaltól

Az MSZP valódi választ és a vizsgálóbizottság támogatását várja Rogán Antaltól


Az MSZP figyelemelterelésnek tartja Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az E.ON visszavásárlását vizsgáló bizottsággal kapcsolatos nyilatkozatát.

Steiner Pál


Előzőleg a Fidesz arra szólította fel a szocialistákat, hogy korábbi ígéretüket betartva vonják vissza aláírásukat arról az indítványról, amelyet a Jobbik képviselői is aláírtak. Az Index hírportál hétfői beszámolója szerint az MSZP kezdeményezésére az LMP és a Jobbik képviselői is aláírták azt az indítványt, amely vizsgálóbizottságot hozna létre az E.ON-vásárlás ügyében. Rogán Antal felidézte: Mesterházy Attila, az MSZP elnöke tavaly decemberben Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő egyik felszólalása után azt mondta, még akkor sem működnek együtt a Jobbikkal, ha olyan ügy lesz, amely fontos Magyarország számára.


Steiner Pál, az MSZP országgyűlési képviselője és Pásztor Tibor, a párt V. kerületi önkormányzati képviselője szerdán nyílt levélben azt írta Rogán Antalnak, a kerület polgármesterének, hogy a nyilatkozat három kérdést is felvet. Ezek egyike, hogy visszavonja-e aláírását a néhány évvel ezelőtti V. kerületi önkormányzati együttműködésről, és visszautasítja-e a Jobbik támogatását a városrészben. A szocialisták arra is kíváncsiak, hogy Rogán Antal tervezi-e a 2014-es választásokon folytatni az együttműködést a Jobbikkal.


A két ellenzéki politikus jelezte: annak is örülnének, ha valódi választ kapnánk arra, miért akar a Fidesz 261 milliárd forintot költeni az E.ON-vásárlásra. "Amennyiben az országot érintő valódi kérdésekkel is kíván foglalkozni, javasoljuk, hogy támogassa aláírásával és szavazatával a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását" - írták a kormánypárti frakcióvezetőnek címezve.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite