2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP Wieszt párttagságának felfüggesztését kezdeményezi, a Fidesz értékbecslőt kér a X

Az MSZP Wieszt párttagságának felfüggesztését kezdeményezi, a Fidesz értékbecslőt kér a XI. kerületi ingatlanügyek vizsgálatára


Wieszt JánosAz MSZP szükségesnek tartja, hogy Wieszt János a közvélemény előtt és a hatósági eljárásban is meggyőzően tisztázza magát. Ennek bekövetkeztéig az országos és a budapesti elnökség kezdeményezi a politikus párttagságának felfüggesztését.


Az MSZP országos és budapesti elnöksége kezdeményezi Wieszt János párttagságának felfüggesztését, és arra is felszólítja a XI. kerületi MSZP-frakcióvezetőt, hogy mondjon le önkormányzati mandátumairól.
Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és Burány Sándor, a párt budapesti szervezetének elnöke közleményében azt írta: az MSZP szükségesnek tartja, hogy Wieszt János a közvélemény előtt és a hatósági eljárásban is meggyőzően tisztázza magát.


Ennek bekövetkeztéig az országos és a budapesti elnökség kezdeményezi a politikus párttagságának felfüggesztését, és felszólítják arra is, mondjon le önkormányzati mandátumairól.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást annak kapcsán, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette a szocialista Wieszt Jánost.


Igazságügyi értékbecslőt kérnek fel a XI. kerületi ingatlanügyek vizsgálatára, hogy kiderüljön, az értékesített ingatlanokat a jogszabályoknak megfelelően adták-e el.


A jogi bizottság által kezdeményezett vizsgálat a Wieszt-ügy kirobbanása kapcsán arra tér ki, hogy voltak-e olyan ingatlanok, amelyeket áron alul értékesítettek, "tehát elképzelhető-e az, hogy más ügyekben is történhetett valamiféle korrupció" 2007 óta.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite