2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedAz MVM nem tárgyal a Szurgut tulajdonú Mol pakett megvételéről

Az MVM nem tárgyal a Szurgut tulajdonú Mol pakett megvételéről


molA Magyar Villamos Művek Zrt. nem tárgyal az orosz Surgutneftegas tulajdonában lévő 21,22 százalékos Mol-pakett megvásárlásáról - közölte Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója kedden az MTI kérdésére.


Az MVM-nél nincs napirenden a kérdés - fűzte hozzá. A sajtóban korábban megjelent híresztelésekkel szemben az MVM semmilyen tárgyalást nem folytat a témával kapcsolatosan egyik résztvevővel sem. Az ügyben a menedzsment a nemzeti fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás korábbi nyilatkozatára hagyatkozik, aki a napokban annyit jelzett: a magyar állam esetleg megvásárolná a részvénycsomagot, mert azt hasznosnak tartja.
Felkai György szakmaiságot nélkülözőnek minősítette a napokban megjelent híreszteléseket, amelyek egyetlen tényleges forrást sem neveznek meg az MVM felvásárlási szándékát emlegetve.
A Szurgut 2009 tavaszán az osztrák OMV állami energetikai konszerntől vette meg a Mol 21,22 százalékos részvénycsomagját 1,4 milliárd euróért, az akkori részvényárfolyam közel duplájáért.
A kormányzati kommunikáció szeptember végén az MTI kérdésére közölte, hogy a magyar kormány az MVM-et jelölte ki a az Azerbajdzsán-Grúzia-Románia gázszállító rendszer (AGRI) megvalósítását előkészítő azeri-grúz-román vegyes vállalathoz való csatlakozásra. Felkai György kedden elmondta, hogy a munka előkészítését már megkezdték.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite