2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonAz NGM nem kommentálja az SMS- és internetadóról szóló híreket

Az NGM nem kommentálja az SMS- és internetadóról szóló híreket


Telefon és internetadó bevezetését tervezi a kormány - tudta meg minisztériumi forrásból az [origo]. A portál szerint a tarifát a szolgáltatók számláznák ki és szednék be, de a teher a felhasználókat sújtaná. Vagyis aki SMS-ezik, telefonál és internetezik, annak biztosan fizetnie kellene.

internetegy

Mindegy, hogy hosszabb telefon, egy rövid sms, vagy e-mail - mindegyik után adózni kellene, legalábbis ezt tervezi a szaktárca. Az [origo] minisztériumi forrásból úgy tudja: a telefon és internetadó akár már jövőre életbe léphet. Az adót a tervek szerint a szolgáltatók számláznák ki, de a teher a felhasználókat sújtaná.

A telefonhívások és az internethasználat utáni adóból az első kalkulációk után 50 milliárdos bevételre számít a kormány, az adó mértékéről azonban még nem született végleges döntés. A Népszabadság úgy tudja, péntek délután egyeztetett erről a tárca a távközlési cégek vezetőivel. Vámosi Nagy Szabolcs szerint az adó egyértelműen plusz teher, de elfogadható, ha kizárólag a kivezetésre kerülő válságadókat ellensúlyozza. „Nyilvánvalóan nem örömteli, ez egy klasszikus megszorítás, a szónak teljes értelmében. Csak azt próbálom érzékeltetni, hogy egy adót szidni könnyű, de ha megfelelő távlatokba helyezzük, akkor ez még mindig jobb, mint ha mondjuk a társasági adót emelnék fel, és ezáltal más típusú befektetőek riasztanánk el az országtól" - mondtat Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője.

Az NGM és a távközlési szektor hallgat

Sem az NGM, sem pedig a magyar távközlési szolgáltatók nem kommentálták pénteken az [origo] értesüléseit. Az NGM az MTI kérdésére annyit közölt: a tárca "sajtóhíresztelést nem kommentál".

A Magyar Telekom Nyrt. ugyancsak azt közölte, nem kommentálja a sajtóértesülést. Hasonlóan nyilatkozott a Vodafone Magyarország, a Telenor Magyarország és az Invitel is. Az [origo] információja szerint az új adónemből a tárca éves bevételei elérhetik a 40-50 milliárd forintot.

A telefon- és internet adó bevezetése nem ütközik uniós közösségi jogba, szakemberek szerint azonban rossz hatással lehet a technológia fejlődésére, nemzetgazdasági szinten pedig mérhető versenyhátrányt okozhat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite