2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonAz NMHH ellenkérelmet nyújtott be a Klubrádió egyik keresete ellen

Az NMHH ellenkérelmet nyújtott be a Klubrádió egyik keresete ellen


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellenkérelmet nyújtott be a Klubrádió őt támadó keresete ellen, amelyben a műsorszolgáltató azt kifogásolta, hogy bár 2010-ben pályázaton elnyerte a 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciát, mégsem kapta meg.

mediatorveny


Az ügy tárgyalását első fokon kedden kezdte meg a Fővárosi Törvényszék, a pert azonban az ellenkérelem ismertetése után február 28-ára halasztotta. 2010-ben a médiatanács jogelődje, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) által pályáztatott 92,9 MHz-es fővárosi regionális rádiófrekvenciát a Klubrádió nyerte el, mégsem kapta meg azt. A médiatanács ugyanis 2010 decemberében úgy határozott, hogy az áprilisban kihirdetett pályázatot eredménytelennek nyilvánítja, mivel a Klubrádiónak ekkor élő szerződése volt a 95,3 MHz-es frekvenciára is, a jogszabályok pedig kizárják, hogy egy műsorszolgáltató egy vételkörzetben két frekvenciával is rendelkezzen.

Vitát jelent a felek között, hogy létrejött-e egyáltalán a 92,9 MHz-es a frekvenciára szóló műsorszolgáltatási szerződés, valamint az, hogy a 95,3 MHz-es frekvencián való sugárzás kizáró oka lehet-e a szerződéskötésnek. A rádiót képviselő Bárándy Péter ügyvéd azzal érvelt, hogy a szerződés létrejött, mivel a műsorszolgáltató elfogadta az ORTT szerződési feltételeit. Véleménye szerint nem zárja ki a szerződéskötést az, hogy a szolgáltató egy másik frekvencián is sugároz.

A médiatanács keresethez benyújtott ellenkérelme - ismertetésük szerint - a többi között arra vonatkozik, hogy a médiahatóságnak nem volt szerződéskötési kötelezettsége, és nem is jött létre a szerződés. A hatóság úgy véli, hogy azt kizárta a Klubrádió másik szerződése. Azóta a Klubrádiónak a 95,3 MHz-es frekvenciára kötött szerződése is lejárt, a médiatanács pedig megpályáztatta, és nem a Klubrádiót, hanem az Autórádiót hozta ki nyertesként. A Klubrádió ezt a pályázatot is megtámadta bíróságon, az eljárás folyamatban van.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite