2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
BulvárAz NMHH ötmillió forintra bírságolta a Digi Kft.-t

Az NMHH ötmillió forintra bírságolta a Digi Kft.-t


A Digi Kft. az előfizetők értesítése nélkül, a vállalt határidő előtt, jogsértő módon távolított el egyes televíziós csatornákat programcsomagjaiból, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ötmillió forint bírsággal sújtotta.

DIGITV


Az előfizetők védelmében az NMHH hivatalból indított vizsgálatot, miután sokan jelezték, hogy a szolgáltató egyik napról a másikra távolította el a kábel- és műholdas csomagjaiból a Discovery-csatornákat - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szerdán.
Az NMHH a vizsgálat során megállapította, hogy a Digi több szempontból sem a jogszabályoknak megfelelően járt el.


A szolgáltató nem tartotta be saját általános szerződési feltételeit, emiatt rosszul jártak azok az előfizetők, akik abban a hiszemben szerződtek a szolgáltatóval, hogy az általuk kedvelt csatornák legalább a szolgáltató által vállalt ideig biztosan a választott csomagban maradnak - áll a közleményben.


Azzal pedig, hogy a változásról nem értesítette őket előre, megfosztotta az előfizetőket attól a lehetőségtől, hogy a változásra felkészüljenek, és még időben egy másik szolgáltatóra váltsanak.


A Digi Kft. emellett az NMHH irányában fennálló bejelentési kötelezettségének is késve tett eleget, mivel a programcsomag átalakítását a változtatások bevezetése előtt 30 nappal jeleznie kellett volna a hatóságnak.


A szolgáltatónak honlapján kell egy tájékoztató közleményt közzé tennie.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-05-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite