2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonAz Oktatói Hálózat megvonná Schmitt Páltól doktori címét

Az Oktatói Hálózat megvonná Schmitt Páltól doktori címét


Az Oktatói Hálózat felszólította Tulassay Tivadart, a Semmelweis Egyetem rektorát, hogy kezdeményezze Schmitt Pál doktori címének visszavonását.

oktatas


A hálózat szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Schmitt Pál disszertációját vizsgáló bizottság jelentése "megcsúfolja" a tudományos közélet elemi erkölcsi normáit és eljárási szabályait és súlyosan veszélyezteti a magyar tudomány és a magyar felsőoktatás tekintélyét, megrendíti azok morális alapjait.


A nyilvánosságra hozott összefoglalóból kiderül, hogy a dolgozat plágium, de a bizottság az általa felsorolt tényekkel ellentétes következtetésre jutott. "A plágium és a plágium eltussolása is ugyanannak az erkölcstelen, jog- és tudományellenes mentalitásnak a kifejeződése, amelyet oktatóként, kutatóként és állampolgárként is a leghatározottabban elutasítunk" - olvasható az Oktatói Hálózat közleményében.


Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint a doktori eljárás hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának. A testület megállapította azt is, hogy az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite