2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonAz OKF 25 szórakozóhelyet záratott be az országos ellenőrzések nyomán

Az OKF 25 szórakozóhelyet záratott be az országos ellenőrzések nyomán

Összesen 25 szórakozóhelyet záratott be a kiürítési feltételek elégtelensége, illetve a működési engedélyek hiánya miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a január 1-je és május 15-e közötti országos ellenőrző akció nyomán - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

disco

A közlemény szerint az OKF a zenés szórakozóhelyeken 1691 tűzvédelmi ellenőrzést hajtott végre. Ezek nyomán 512 esetben hatósági felhívást adott ki, 275 esetben hatósági kötelezéssel élt, 102 esetben tűzvédelmi bírságot, 115 esetben helyszíni bírságot szabott ki, 73 esetben pedig szabálysértési feljelentést kezdeményezett.

Tapasztalataik szerint jellemző hiányosság volt, hogy a vészkijáratként nyilvántartott ajtókat zárva tartották a rendezvény idején. Emellett több helyen tapasztalták, hogy a kiürítési útvonalon lévő ajtók nem a kiürítés irányába nyíltak, nem voltak tűzoltókészülékek vagy azok időszakos felülvizsgálata hiányzott, nem volt tűzvédelmi szabályzat, illetve tűzriadóterv, a menekülési útvonalon pedig nem volt biztonsági világítás.

Az ellenőrzésekről az OKF azt közölte, hogy a társhatóságokkal az együttműködés összehangolt és egymást segítő volt. A kormányhivatal szakigazgatási szervei közül több ellenőrzésen is részt vett a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, a Munkavédelmi és Munkaügyi Szakszolgálat, valamint a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség.

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite