2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAz örökös újrakezdésben a szilárd alapot a Szent István-i örökség jelentette

Az örökös újrakezdésben a szilárd alapot a Szent István-i örökség jelentette

NĂłgrád cĂ­mer Megannyi eltékozolt esztendő után, a magyar társadalom újra a Szent István által megálmodott célokhoz vezető útra lépett. - mondta Becsó Zsolt a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke a csütörtökön, Bercelen tartott ünnepi közgyűlésen.

Az elnök ünnepi beszédében megemlékezett Szent István nagyságáról, azokról az örökségekről, amik mentén ma is élhet az ország. Kiemelte Bercel szerepét a megyében, hangsúlyozta mennyire kevés a munkanélküli a faluban.

Az aktualitások is helyet kaptak az ünnepi beszédben. Az áprilisi választások kapcsán kitért arra, hogy a „munkanélküliségtől, a létbizonytalanságtól, a kiszolgáltatottság érzésétől hitét veszített emberekben, a szavazófülkék áprilisi forgószelétől,újra lángra lobbant a remény tüze. Lángra lobbant és felperzselte a társadalom megosztására, a korrupcióra, a békétlenségre építő, a nemzeti érdekeket szemétkosárba söprő politikai rögbicsapatot."

Az emberek érzik és tudják, hogy a hazugság, az átverés sztrádája helyett az őszinteség, a kiszámíthatóság, a bizakodás széles ösvényére léphettek. Megtisztult körülöttük a levegő. - mondta. Abban bíznak, hogy a boldogulás alapját ismét a teljesítmény jelenti, kiszámíthatóvá válik a jövőjük, szabadon vállalhatják kultúrájukat, és otthon érezhetik magunkat Magyarországon.

Miként azt Szent István király megálmodta.

Napjainkban akkor cselekszünk a „szentistváni" szellemben, ha hosszabb távon gondolkodva, gazdaságunkat és a jogállam intézményeit erősítve munkálkodunk. - Hangsúlyozta Becsó Zsolt. Tesszük ezt olyan országban, ahol az alkotmányunk és törvényeink kifejezik az összetartozást, az egyenlőséget és a testvériséget, ahol a jogok és a kötelességek egyformán érvényesek mindenkire.

Ahol nem mérgezi az emberek hétköznapjait a bürokrácia, ahol az egyetemes emberi és nemzeti erkölcsöt, értékeket hordozó közösségek kialakulását nem gátolja semmilyen megkülönböztetés. Elérkezett a nemzeti egység megteremtésének ideje.

Mert ismét újjá kell építenünk Magyarországot!- emelte ki.

Ezért izmosodik a Nemzeti Együttműködés Rendszere, amelynek minden egyes magyar állampolgár cselekvő részese lehet.

Ennek az együttműködésnek, ennek az egységnek az alapja azonban csak a kölcsönös bizalom, mások tisztelete, a közös felelősségvállalás lehet.

Nincs az kőbe vésve, hogy nemzetközi ügyekben mindig kötelező legyen alkalmazkodnunk,
és diktátumok béklyójában bukdácsoljunk örökké.
Eleinte meglehet, hogy a mi problémáinkra,az általunk kínált megoldások szokatlanok, de türelmes munkával elfogadtathatjuk.

Augusztus 20-a hagyományosan az új kenyér ünnepe, és az idén az összefogás országosan meghirdetett napja is. Nem is olyan régen, jégverés csapott le, özönvíz pusztított. A máskor halkan csordogáló patakok mutatták meg félelmetes arcukat, és medrükből kilépve magukkal sodorták az emberi munka értékeit, egy életen át gyűjtött javakat. Sajnos, Nógrád megyét sem kerülték el az árvizek,és a megvadult természet által okozz más megpróbáltatások
Ott voltunk a gátakon!Mentettük, ami menthető!Ott volt a falu apraja-nagyja, érkeztek ismerősök a szomszéd községből, és ismeretlenek távoli településekről.

Társadalmi szolidaritásból jelesre vizsgáztak a nógrádiak, jelesre vizsgázott a magyar nemzet. Úgy védtük azt a néhány kilometers szakaszt, mintha Szent István egész országának sorsa, a haza jövője múlott volna rajta.
Őrizzük meg, becsüljük meg az államalapító Szent István király, és a magyar nemzet megannyi jeles és névtelen hősének hagyatékát. Munkálkodjuk együtt azért, hogy gazdagabban adhassuk át Magyarország, Nógrád megye stafétabotjaként az utánunk következőknek - zárta ünnepi beszédét Becsó Zsolt.

nograd24.hu

2010-08-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite