2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAz ország legjobb száz középiskolája között a Bolyai

Az ország legjobb száz középiskolája között a Bolyai

Továbbra is az ország legjobb száz középiskolája között a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium. A HVG negyedik alkalommal készítette el a középiskolák és a szakközépiskolák országos rangsorát. Úgy Salgótarjánból, mint Nógrád megyéből ezúttal (is) csak a salgótarjáni Bolyai található meg a legjobb száz között, a 76. helyen. Az eredményt Pálfalvai Zoltán iskolaigazgató értékelte a Rádió Focus kérdésére.

Bolyai János gimnázium

Nagy öröm számunkra, hogy immáron negyedik alkalommal a top százas listán lehetünk és bátran kijelenthetem, hogy ez tanár és a diák közös munkájának eredménye. A magyarra, mint kötelező érettségi tárgy tanítására nyilván nagy hangsúlyt fektetünk - a gyerekek nagy része is ezzel a tárggyal megy tovább, jelentkeznek emelt szintű érettségi vizsgára. Az idegen nyelvek oktatása pedig kiemelt feladat most már évek óta, iskolánk két tanítási nyelvű képzést folytat négy-, illetve öt évfolyamos képzés keretében. Ezért is ilyen jók ezek az érettségi nyelvi eredmények.

Az iskolai rangsort kialakító módszertan szerint az igazgató által említett magyar, illetve nyelvi érettségi eredmények húzták leginkább felfelé az intézmény eredményét. Pálfalvai Zoltán hozzátette azt is, hogy a salgótarjáni általános iskolákból jól felkészített tanulók érkeznek intézményükbe, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy az iskola negyedik alkalommal is bekerülhetett a legjobb száz közé.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-10-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite