2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAz országos adó- és járulékbevételek 0,6 százalékát adja Nógrád megye

Az országos adó- és járulékbevételek 0,6 százalékát adja Nógrád megye


Nógrád megyében az év első öt hónapjában 18,9 milliárd forint bevétel folyt be a kiemelt adó- és járuléknemekből, ami 2,5 milliárd forinttal, 15 százalékkal több, mint a múlt évi hasonló adat.

apeh_nógrád megye


Az országos szintű kiemelt adó- és járuléknemek bevételeinek 0,6 százaléka keletkezett a megyében, az arány évek óta nem változik - mondta Szalayné Ostorházi Mária, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának vezetője kedden Salgótarjánban. A főigazgató hozzátette: évek óta változatlan a megye régión belüli súlya is, Nógrád 11-13 százalékkal járul hozzá az észak-magyarországi térség bevételeihez.


Szalayné Ostorházi Mária ismertette: a megyében az egyéni vállalkozások száma stagnál. Jellemzően önfoglalkoztató a mintegy 7 ezer egyéni vállalkozó, alapvetően a kereskedelemben, szállításban, vendéglátásban és építőiparban végzik tevékenységüket. Az árbevételt tekintve a szállítás tud növekedést felmutatni. A főigazgató közölte: 2011-ben a nógrádi egyéni vállalkozók több mint 4 milliárd forintot fizettek be adóként a költségvetésbe. Az összes adóbevételben ez elenyésző, de ha azt nézzük, mennyi egy kórház vagy egy iskola költségvetése, akkor nagy számnak tűnik - tette hozzá.

ezo_banner

HIRDETÉS


A múlt évi szja bevallások tapasztalatairól Ponyiné Oszvald Katalin adóügyi igazgatóhelyettes elmondta: 72 ezer 193 bevallás érkezett a magánszemélyektől, ebből az adónemből 4 milliárd forint folyik be. Nógrádban döntően papír alapon teljesítik a bevallási kötelezettséget. Míg tavaly közel 22 ezer visszaigénylőnek több mint 1 milliárd forintot utalt vissza az adóhivatal, addig idén 19 ezer ilyen bevallásra 800 millió forintot. Ebből ugyanakkor 3 ezer esetben 33 millió forintot visszatartottak az adózók más hátralékainak rendezésére - mondta az igazgatóhelyettes.


Közölte azt is: 108 esetben jogosulatlannak ítélték a visszaigénylést, így a visszatartott 33 millió forint mellett további 4 milliót nem engedtek kiutalni, a jogosulatlanság többségében jogszabályértelmezési problémákból adódott.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite