2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonAz Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

havas ut

Az időjárási helyzet Európában


A kontinensen nagyobb területre kiterjedő eseménytelen, anticiklonális időjárás nem jellemző; többnyire ciklonális hatások a meghatározóak. A 40. és a 60. szélességi körök által meghatározott sávban Európa nyugati és középső része fölött ciklonok helyezkednek el. Hatásukra sok a felhő, többfelé fordul elő csapadék; az északabbi vidékeken főként havazik, délebbre az eső esik. A hőmérséklet csúcsértéke délnyugatról északkelet felé haladva csökken; az Urál előterében napközben sem emelkedik -10 fok fölé a hőmérséklet. Ugyanakkor enyhe az idő a mediterrán térségben, ahol 11 és 16 fok közé melegszik fel délutánra a levegő.


Az említett ciklonális mezőben vasárnap a Kárpát-medencét nedves levegő éri el, több helyen valószínű havazás.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:


Szombaton a térben és időben változó felhőzetből helyenként alakulhat ki kisebb havazás, hózápor. Vasárnap mindenütt erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a Dunántúlon és a középső területeken egyre többfelé várható havazás, késő este délkeleten, délen ónos eső is lehet. A Tiszántúlon estig még számottevő csapadék nem valószínű. Vasárnap napközben megélénkül a keleti, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és -9 fok között alakul, de északkeleten a havas, gyengén felhős területeken több fokkal hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap +1, -4 fok között várható.

Forrás: MTI/HIR PORT24

 

2013-01-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite