2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAz Összefogás Nógrádért is csatlakozik az éhségmenethez

Az Összefogás Nógrádért is csatlakozik az éhségmenethez


2012. február 6-án reggel 9 órakor gyalogmenetben elindult Miskolcról a Munkát, Kenyeret Menet mely Budapestre tart a régi 3-as úton, és az év első parlamenti ülésnapján február 13-án délután érkezik a Parlament elé. Az Összefogás Nógrádért február 12-én, vasárnap 8 órakor Hatvanban csatlakozik az éhségmenethez - tudta meg hírportálunk.

REKLÁM! Kérjük Önöket, hogy az alábbi linken szavazzanak az Akusztik Projektre! A tét nagyon nagy, hiszen a legtöbb szavazatott kapott együttes február 19-én a Papp László Budapest Sportarénába több ezres közönség előtt felléphet az Összefogás koncerten. Legyen ott Nógrád Megye ezen a koncerten nem kell mást tennünk csak szavazni rájuk! Hajrá Akusztik Projekt!


Az alábbi linkre kattintva tudnak szavazni az Akusztik Projekt együttesre!

http://www.facebook.com/osszefogaskoncert?sk=app_221951271229095

ehsegmenet


A helyzet drámai. Magyarországon százezrek élnek afrikai mélyszegénységben, napi pár száz forintból. De további százezrek is a létminimum alatt sínylődnek, miközben a kormány továbbra is a luxusfogyasztást, a felső rétegeket támogatja. Az éhezők kirekesztettekként, minden munkalehetőség nélkül egyik napról a másikra tengetik életüket. Nógrád megyében sem jobba a helyzet, mostanra válságossá fordult a helyzet, egyre több ember éhezik, hatalmas a munkanélküliség és az emberek élete teljes mértékben kilátástalanná vált.


Az Összefogás Nógrádért (ÖN) teljes egészében egyetért az Éhségmenet szándékaival és céljaival ezért teljes szolidaritásáról biztosítja a résztvevőket, ennek következtében 2012. február 12.-én reggel 8 órakor Hatvan városában csatlakozik a Munkát Kenyeret Menethez az Összefogás Nógrádért.

Az Összefogás Nógrádért ugyanakkor felhívja a helyi politikai és társadalmi szervezetek és a megyei helyi közösségek figyelmét, hogy a borsodi térségben tapasztalható növekvő elszegényedés, a kézzel fogható nyomor, a magyar vidék további leszakadása Nógrád megyét is jellemzi. Ezért arra kérjük mindazokat, akiknek fontos még Nógrád megye sorsa, és szeretnék felhívni a társadalom, a közvélemény figyelmet arra, hogy Nógrád megyében mennyi ember éhezik, él mélyszegénységben, munka nélkül, kilátástalanul azok csatlakozzanak a menethez. Hallassuk a hangunkat és adjuk a tudtára a kormánynak és a döntéshozóknak, hogy Nógrád megyében is élnek emberek.


Az ÖN úgy látja, hogy az elmúlt húsz évben Nógrád felzárkóztatása nem sikerült, a leszakadás tovább fokozódott az ország más területeihez képest. Ez mutatja a megyei, de az országos vidékfejlesztési politika gyakorlatilag teljes kudarcát, csődjét. Sajnálattal állapítjuk meg, hogy a 2010-ben hivatalba lépett kormányzat alatt is csak növekedett a leszakadás, a helyi társadalom elszegényedése, kilátástalansága.

 

HÍR PORT24

 

 

2012-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite