2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
BulvárAz RTL Klub továbbra is a legnézettebb

Az RTL Klub továbbra is a legnézettebb

csillagszuletikA Csillag Születik első élő adása a 16. hét legnézettebb műsora - az RTL Klub 121 napja veretlen főműsoridőben.

A múlt hét legnézettebb műsora ismét az RTL Klub tehetségkutató show-ja, a Csillag Születik lett. Az immár élőben jelentkező műsort az éppen tévét néző 18-49-es korosztály 44,7 százaléka követte figyelemmel. Múlt szombaton ennek köszönhetően elképesztő, 28,5 százalékpontos különbség volt az RTL Klub és a tv2 között a főműsoridős sávban.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan most is a Csillag Születik lett a hét legnézettebb műsora a kereskedelmi korcsoportnál (és a teljes lakosságnál egyaránt) a 19 és 23 óra közötti sávban. A tehetségkutató show 44,7 százalékos közönségarányt ért el, a 18-49-es korosztály körében. A legjobb RTL Klubos műsor egyébként több mint 53 százalékkal több nézőt ültetett le a képernyők elé, mint a tv2 legnézettebb műsora, A nagy duett.

A 16. hét nézettségi toplistájának második helyezettje szintén RTL Klubos produkció, a ValóVilág múlt keddi összefoglalója, ami szintén jócskán meghaladta a csatornaátlagát. A dobogóra még a piacvezető csatorna közéleti, közszolgálati magazinműsora, a Fókusz hétfői adása állhatott fel 35,1 százalékos közönségaránnyal. A top 20-ban ezen kívül szerepel több Barátok közt és ValóVilág összefoglaló is. A legnézettebb műsorok továbbra is az RTL Klubon láthatóak, ugyanis a lista első 20 helyéből 19 a piacvezető csatornáé. A sikeres hazai gyártású műsorokon kívül a külföldi sorozatok is jól szerepeltek az RTL Klubon. A múlt hét legnézettebb külföldi sorozata ismét a Dr. Csont lett, ami a 13. helyet szerezte meg.

A piacvezető csatorna főműsoridőn kívül is sikeres hetet zárt. Ugyanis az RTL Klub Híradója az elmúlt héten minden nap megverte a tv2 Tények című műsorát, méghozzá magabiztosan. Múlt szombaton például 13 százalékpont volt a különbség a két hírműsor között, az RTL Klub javára.

A 17. héten is érdemes lesz az RTL Klubot választani, mivel április 27-én, szerdán kihívás, vasárnap pedig párbaj lesz a ValóVilág4-ben. Továbbá második élő adásával folytatódik a Csillag Születik harmadik évada, ahol eldől, hogy kik jutnak tovább a legjobb nyolc közé. De emellett folytatódnak a hazai és a külföldi sikersorozatok is.

Az RTL Klub a 19 és 23 óra közötti időszakot tekinti főműsoridőnek, ahogyan az Európában a legáltalánosabb és legelfogadottabb. Az adatok az AGB Nielsen 18-49-es korosztályt érintő mérései alapján készültek.

 

HÍR PORT24

 

 

2011-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite