2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonAz új kormány stratégiai kérdésként kezeli az ifjúságpolitikát

Az új kormány stratégiai kérdésként kezeli az ifjúságpolitikát


NavracsicsAz új kormány, elődjével ellentétben nem szakpolitikaként, hanem stratégiai kérdésként kezeli az ifjúságpolitikát - jelentette ki Navracsics Tibor szombaton a Heves megyei Bükkszéken.

Ez azt jelenti, hogy valamennyi szakpolitikában jelen kell lennie az ifjúságpolitikának - közölte a miniszterelnök-helyettes a Fidelitas nyári tábora keretében tartott sajtótájékoztatón. Mint fogalmazott, a jövő Magyarországának megteremtéséhez helyzetbe kell hozni az ifjúságot, a többi között a családalapítás, az otthonteremtés, a vállalkozás, vagy az álláskeresés területén.
Az ellenzéki politikus a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma szociális, család-, és ifjúságügyért felelős helyettes államtitkárának szombati kijelentésére reagált. Nyitrai Imre, az MTV szombat reggeli műsorában azt mondta: az előző kormány négy-öt év alatt hihetetlen mennyiségű pénzt vont ki a szociális szolgáltatások támogatásából és emiatt váltak tömegessé az engedély nélkül szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények.
Korózs Lajos szerint a problémát árnyaltabban kellene megközelíteni. Felhívta a figyelmet: nem mindegy, hogy egy intézménynek azért nincs működési engedélye, mert eleve "gazemberségnek" indult, vagy azért nincs, mert az ideiglenes működési engedély birtokában megkezdte ugyan tevékenységét, a végső engedélyt azonban valamilyen ok miatt mégsem kapta meg. A "gazemberségen" alapuló intézményműködtetést meg kell szüntetni, azt fel kell számolni, az ellen határozottan fel kell lépni - mondta.
Figyelmeztetett azonban arra is: az intézmények bezárásával az önkormányzatoknak, vagy az államnak kell gondoskodni az ott lévő idősekről. Úgy vélte, ezért lehetnek olyan esetek, amikor a felszámolás helyett jobb megoldás legálissá tenni a vállalkozást.
Korózs Lajos szerint sokszor félreértésre ad okot az idősotthon, vagy nyugdíjasház elnevezés is, gyakran ugyanis az azonos név ellenére sem jelentik ugyanazt a szolgáltatást. Ezért úgy vélte, hogy törvényben kellene szabályozni az elnevezés használatát is.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite