2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
ItthonBábolnai baleset - Levették a lélegeztető gépről az ötéves kislányt

Bábolnai baleset - Levették a lélegeztető gépről az ötéves kislányt


Levették a lélegeztető gépről a Bábolna mellett múlt szombaton történt balesetben megsérült ötéves, belga állampolgárságú kislányt, akit a budapesti Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán kezelnek.

lelegezteto

Kiss Gabriella főorvos, az osztály vezetője csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a gyerek állapota stabil, a kislány éber, a környezetével jól kommunikál.

A belga állampolgárságú család szombaton az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, az apa és három gyermek súlyos állapotban került kórházba.

Az egyik gyerek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, szerdán a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban meghalt. Győrben ápolják még a fiú hároméves húgát, akin az intézmény korábbi közlése szerint további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül szintén levehetik a lélegeztető gépről.

A gyermekek édesapja, egy 33 éves belga férfi súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a tatabányai Szent Borbála Kórházban; hasi sérülései miatt megoperálták, jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A Belga Királyság budapesti nagykövetségén az MTI-nek szerdán elmondták, hogy a család tagjai valamennyien koszovói származású belga állampolgárok. Néhány közeli hozzátartozójuk már Magyarországon tartózkodik, hogy a család ügyeit intézze. A külképviseleten azt is közölték: a kórházaktól azt a tájékoztatást kapták, hogy a sérültek állapota kritikus, emiatt az esetleges hazaszállításukról még nem született döntés.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite