2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonBajai választás - Együtt-PM: a Fidesz beismerte a csalást és erre készül jövőre is

Bajai választás - Együtt-PM: a Fidesz beismerte a csalást és erre készül jövőre is


A Fidesz vezetői nyilatkozataikban gyakorlatilag beismerték, hogy két héttel ezelőtt csaltak a bajai időközi, önkormányzati választáson és 2014-ben is ilyen eszközökhöz akarnak nyúlni - mondta Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

egyutt2014


Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is úgy nyilatkozott: nem csaltak, a bíróság csupán kampánycsend-sértést állapított meg, amely 2014-ben már nem számít csalásnak.


Juhász Péter szerint azonban a bíróság ítéletében úgy fogalmazott, hogy Baján súlyos jogsértés történt a választások befolyásolása érdekében. Az Együtt-PM szövetség társelnöke szerint jövőre is csalásnak számít majd a szavazók szervezett szállítása a szavazókörökhöz.


Álláspontja szerint a Fidesz nevére vette a csalást, így a pártot át is lehetne nevezni "Csaló Antidemokraták Szövetségére". Erre a célra egy logót is készítettek, amelyet Juhász Péter kihelyezett a nagyobbik kormánypárt Lendvay utcai épületének kapujára, a bíróság ítéletét pedig bedobta a postaládába.


Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.
A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton döntött úgy, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben. A végzés szerint kampánycsend-sértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite