2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonBajai választás - Az MSZP választási csalás gyanúja miatt feljelentést tett

Bajai választás - Az MSZP választási csalás gyanúja miatt feljelentést tett


Választási csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a vasárnapi bajai megismételt választás kapcsán az MSZP.

mszp001


Az ellenzéki párt szerdán közleményben tudatta az MTI-vel, hogy Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Legény Zsolt, az MSZP Demokrácia Központjának vezetője büntetőfeljelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes ellen a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.


Szerintük a választásról megjelent sajtóhírek alapján "valószínűsíthető, hogy a választókat ismét szervezetten utaztatták, mobiltelefonokat ígértek nekik, illetőleg tűzifa osztására is sor kerülhetett a szavazatok manipulálása, jogellenes megszerzése érdekében". A közleményben azt írták: az ATV híradójában nyilatkozó ismeretlen nő saját elmondása alapján azért szavazott a Fidesz jelöltjére, mert szavazatáért cserébe tűzifát kapott, illetőleg a későbbiekben is fog kapni.


Az ellenzéki párt azon az állásponton van, hogy a mobiltelefon és tűzifa felajánlása, illetve juttatása, megvalósítja a választópolgárok anyagi juttatással történő befolyásolását, és ezzel kimeríti a választás rendje elleni bűncselekmény tényállási elemeit - olvasható a közleményben.


Hozzátették: a választópolgárok "etetése-itatása" adott esetben szintén felvetheti az anyagi juttatással történő befolyásolást és ezzel a bűncselekmény elkövetésének gyanúját.


Az MSZP azt kéri a nyomozó hatóságtól, derítsen fényt arra is, kinek az érdekében, kinek a megbízásából és milyen finanszírozásban történt a bűncselekmény.


A bajai 32-es szavazókörben vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte, így Kovács Csaba kaphatja az önkormányzati képviselői mandátumot.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite