2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonBajai választás - MSZP-Együtt-PM: újabb felvétel bizonyítja a csalást

Bajai választás - MSZP-Együtt-PM: újabb felvétel bizonyítja a csalást


Az MSZP és az Együtt-PM szövetség szerint újabb, az interneten kedden közzétett hangfelvétel bizonyítja, hogy a Fidesz csalt a bajai időközi választáson.

Harangozó Tamás


Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa és Harangozó Tamás MSZP-s frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatójukon az Egyenlítő blogon nyilvánosságra hozott felvételre és a helyenként rosszul hallható beszélgetés leiratára hivatkoztak.


Karácsony Gergely elmondta: a felvételen a megyei kisebbségi önkormányzat Lungo Drom színeiben megválasztott elnöke, Ajtai Tibor (a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányi tagja) beszélget valakivel, akinek kilétéről az ellenzéki politikusok nem tudtak felvilágosítást adni. Az Egyenlítő blog szerint a beszélgetőtárs a hamarosan következő fóti időközi választás miatt kér "módszertani segítséget" Ajtai Tibortól.


A felvételen Ajtai Tibortól egyebek mellett az hangzik el, hogy "a Fidesz segít, ad tűzifát" - ismertette Karácsony Gergely, hozzáfűzve: ez arra utal, hogy a Fidesz Baján tűzifát adott a rá szavazóknak.


Véleménye szerint a felvétel azt is bizonyítja, hogy a Fidesz a Baján alkalmazott technikákat akarja használni a közelgő fóti időközi választáson is.


Beszélt arról is, hogy Zsigó Róbert bajai polgármester a választás éjszakáján a fideszes jelölt után másodikként Ajtai Tibornak gratulált az eredményhez. Karácsony Gergely megemlítette továbbá, hogy egy korábbi hangfelvételen Ajtai Tibor "mesterien megszervezett láncszavazásról" beszél a 2010-es kiskunfélegyházi önkormányzati választással kapcsolatban.


Az Együtt-PM politikusa arra szólította fel a Fideszt, hogy szakítsa meg a kapcsolatot Ajtai Tiborral, akit "a hangfelvételek sorozata alapján (...) nyugodtan nevezhetünk fekete öves választási csalónak".


Harangozó Tamás Orbán Viktor kormányfőt és Fidesz-elnököt szólította fel, hogy nyilvánítson véleményt a "rendszerszintű" fideszes választási csalásokról, határolódjon el és nyilvánítsa megengedhetetlennek a csalást. Ha ez nem történik meg, mindenki számára világossá teszi, hogy "a Fidesz a csalók pártja" - jelentette ki.


Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el. A Kecskeméti Törvényszék azonban úgy döntött, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben, mert kampánycsendsértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra. A megismételt szavazás vasárnap lesz.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-10-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite