2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonBajai választás - Rogán szerint ismét nyerni fognak

Bajai választás - Rogán szerint ismét nyerni fognak


A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szinte biztos abban, hogy ismét győzni fog a kormánypárt jelöltje abban a bajai szavazókörben, ahol kampánycsendsértés miatt meg kell ismételni az időközi önkormányzatiképviselő-választást.

Rogán Antal001


Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, tiszteletben tartják a bírósági döntést. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget az ügynek, mert az érintett 32-es számú szavazókörben nagy arányban nyert a Fidesz jelöltje. Így szinte biztos benne, hogy újra győznek majd.


A Fidesz frakcióvezetője megjegyezte azt is: ahogyan számos országban - így például Németországban, Angliában vagy épp az Egyesült Államokban - nincs kampánycsend, úgy jövőre már Magyarországon sem lesz.


A politikus emlékeztetett egyúttal arra, hogy a Fidesznek szintén voltak olyan beadványai, amelyek kampánycsendsértésről szóltak.
A Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsa szombaton határozott arról, hogy meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben. A bírói tanács végzése szerint kampánycsendsértés történt, mert a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra - mondta akkor Ócsai Beatrix, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.


Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite