2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonBajai videó - KDNP: tömény rasszizmus, hogy csak cigány emberek a felvétel szereplői

Bajai videó - KDNP: tömény rasszizmus, hogy csak cigány emberek a felvétel szereplői


A kereszténydemokrata Lukács Tamás szerint "tömény rasszizmus", hogy kizárólag cigányembereket szerepeltetnek a bajai hamisított videofelvételen, ami semmilyen módon nem megengedhető.

KGNP logo


Az emberi jogi és vallásügyi bizottság elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel a készítőket, a videó megrendelőit, és azokat akiknek bármilyen köze van annak megszületéséhez,hogy kérjenek bocsánatot a magyarországi cigányságtól.


A kormánypárti politikus azt mondta: a bukott baloldal emberei, akik idáig süllyedtek, elveszítették maradék erkölcsi érzéküket. Ezek után a hitelességük is megkérdőjelezhető, amikor a szegényekről, a kiszolgáltatottakról és a cigányság felemeléséről beszélnek - szögezte le.


Lukács Tamás megjegyezte: ugyan a Demokratikus Koalíció (DK) belső vizsgálatot ígért, de ez annyit jelentett, hogy egy embert gyorsan kiléptettek a pártból.


Reményét fejezte ki, hogy a nyomozószervek minden körülményt megvizsgálnak, hiszen az is lényeges szempont, hogyan fordulhatott elő, hogy a megrendezett videón csak cigányemberek szerepelnek, és kinek az ötlete volt, hogy ez így készüljön el.


Lukács Tamás szerint ezzel a társadalomban egyébként is meglévő előítéletnek adtak további táptalajt.
A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett arra a videojátékra is, amelyen fideszes képviselő kísért át a sötét bőrű embereket az utcán, majd úgy fogalmazott: lehet játszani a tűzzel, de nem következmények nélkül.


Sajnálatosnak nevezte, hogy ez előfordulhatott Magyarországon, és azt mondta: szeretné, ha ilyen aljas eszközökkel nem csak a kampányban, hanem máskor sem lehetne élni, és az igazság minden egyes szegmensére fény derülne.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite