2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: 14 milliárdot bukott az ország az IMF-hitel visszafizetésén

Bajnai: 14 milliárdot bukott az ország az IMF-hitel visszafizetésén


Bajnai Gordon szerint Magyarország 14 milliárd forintot bukott a Nemzetközi Valutalaptól (IMF) felvett hitel idő előtti visszafizetésén.

bajnai_gordon_egyuttpm


Az Együtt-PM szövetség vezetője szerdán ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette, hogy Magyarország az utóbbi években folyamatosan elszakadt a valutaalaptól, az IMF-hitel tavalyi előtörlesztése pedig befektetői szempontból fontos bizalomépítő lépés volt.


Bajnai Gordon közleményében azt írta, az IMF-hitel idő előtti visszafizetésén veszített az ország, a lépés következtében a magyar állam meglévő tartozását egy drágább hitellel váltotta ki. Szerinte ez olyan, mintha egy banki tartozást uzsorahitellel végtörlesztenének: Magyarország 14 milliárd forintot bukott Orbán Viktor és Matolcsy György ezen "propagandahúzásán".


A volt miniszterelnök a paksi erőmű bővítésével összefüggésben közölte, Magyarország az oroszoktól közel kétszer drágább hitelt vesz fel az atomerőmű építésére, mint amilyentől az IMF esetében nagy csinnadrattával megszabadult. Ez a hitel - folytatta - ráadásul az ország pénzügyi-gazdasági szuverenitásának feláldozásával is "meg van fejelve": az áram kétszer annyiba fog kerülni, mint ma, a gazdaság pedig az orosz hatalmi-pénzügyi érdekeknek lesz alávetve évtizedekre.


Bajnai Gordon úgy fogalmazott, a magyar kormány ebben a kérdésben is hazudik a magyar családoknak és magyar vállalkozásoknak, pedig a hazugság felárát éppen nekik kell megfizetniük.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite