2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: 2014-ben változás lesz Magyarországon

Bajnai: 2014-ben változás lesz Magyarországon


Bajnai Gordon szerint Magyarországon 2014-ben változás lesz, amit Baján szeretnének elkezdeni.

bajnai1023


Az Együtt-PM szövetség vezetője szombaton bajai sajtótájékoztatóján, a vasárnap tartandó helyi önkormányzati választásra utalva azt mondta: azt szeretnék, hogy a normális országot akarók széles összefogása "erős üzenetet küldjön holnap Orbán Viktornak és rezsimjének".


Bajnai Gordon - aki a választáson az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként induló Teket Melinda mellett kampányol egész nap a Sugovica-parti városban - úgy fogalmazott: "Orbán Viktor gyáván nem mert idejönni Bajára", pedig a miniszterelnök aláírásával több száz embernek küldött a Fidesz meghívót egy rendezvényre.


Az Együtt-PM szövetség aktivistái egy meghívó fénymásolatát szétosztották a sajtótájékoztatón részt vevő újságírók között, ezen Orbán Viktor miniszterelnök és Zsigó Róbert polgármester aláírása szerepelt. A rezsicsökkentést támogató tanácskozásra invitáló meghívón nincs feltüntetve, hogy azon a kormányfő lenne az előadó. Bajnai Gordon szerint Bajának olyan polgármestere van, aki "miközben a Fidesz szócsöveként lép fel országosan, a városát elhanyagolja".


A bajai kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Baja az én városom is, itt nőttem fel, itt fociztam, ebbe a kórházba hoztak be". Emlékeztetett arra, hogy a kórház felújítását annak idején miniszterként, miniszterelnökként támogatta, a beruházás azonban közlése szerint a 2012-es határidő helyett 2014-ben készül el, azért, "mert az új városvezetés képtelen volt elindítani ezt a programot két évig".


"Azt kell önöknek mondanom, hogy Baja többet és jobbat érdemel, Magyarország is jobbat érdemel" - fűzte hozzá. Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy a baloldal közös jelöltje, Teket Melinda már két győzelmet aratott Baján: az elsőt azzal, hogy felhívta a figyelmet arra a "rengeteg disznóságra, arra az úrhatnám kormányzásra", amely Baján "mint cseppben a tenger, az egész országot jeleníti meg". Hozzátette, hogy van egy másik győzelem is: a bátor kiállás, a bátor kampány, a rengeteg ügy ezen a héten megfutamította Orbán Viktort.


A sajtótájékoztató helyszínén egy középkorú férfi egy magnóból folyamatosan libagágogást játszott be, ami nem zavarta meg Bajnai Gordont. Ezután két férfi érkezett a sajtótájékoztató helyszínére, ők egy vastag műanyag csőből libatollakat szórtak Bajnai Gordon lábai elé. Az Együtt-PM szövetség vezetője az incidens közben is folytatta sajtótájékoztatóját és úgy fogalmazott: bajaiként aggódva követi a város sorsát, és nagyon örült, amikor a mostani választásokra olyan jelöltet találtak, aki képes és kész kiállni Baja érdekeiért.


Kiemelte: jelöltjüket, Teket Melindát "az ugató, kiabáló, félelmet keltő emberek, meg a mögöttük állók" nem tudják megfélemlíteni. Bajnai Gordon üdvözölt a sajtótájékoztató közelében egy fehér farmerben álldogáló fiatal férfit, akit ő "Kubatov Gábor titkárának" nevezett, s aki aki szerinte személyesen irányítja a show-t. Úgy fogalmazott: "a harmadik győzelmet holnap fogjuk aratni, itt, ebben a választókörzetben, az egész országra szóló üzenetet szeretnénk küldeni, egy olyan körzetben, ahol eddig mindig jobboldali jelölt nyert.


Az MTI tudósítója a sajtótájékoztató után találkozott azzal a férfivel, akit Bajnai Gordon Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának titkáraként szólított meg. A férfi elmondta: meglepődött, hogy Bajnai megszólította, mert ő bajai, ott él, nem ismeri személyesen Kubatov Gábort.


Bajnai Gordon délelőtt a bajai piacon kezdte a programját, ahol kisebb incidens zavarta meg kampányát. Két fiatalember egy ketrecben egy libát próbált átadni az Együtt-PM szövetség vezetőjének, aki azt udvariasan visszautasította. A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje Kovács Csaba, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje Teket Melinda, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje Markó György, míg a Lehet Más a Politika Ikotity Istvánt indítja.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite