2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: működik a hétköznapi megfélemlítések rendszere

Bajnai: működik a hétköznapi megfélemlítések rendszere


Bajnai Gordon szerint "működik a hétköznapi megfélemlítések rendszere", egy pár ezres nómenklatúra próbálja az ország minden részét igazgatni, és nem válogat az informális módszerekben. A volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület elnöke az index.hu-n olvasható interjúban arról is beszélt: elmaradt a 2006. őszi törvénytelenségekért felelős rendőri vezetők elszámoltatása.

bajnai1023


Bajnai Gordon elmondta, sok szakember van, aki szívesen véleményezi anyagaikat, vagy vesz részt azok előállításában, de nem szeretné, hogy "látsszon", mert attól tart, hogy "egzisztenciájában bántódás érné". Kitért arra, sok ismerőse van, vállalkozók, munkavállalók, akik nyilvánvaló üzeneteket, zsarolásokat kaptak. Van, akitől "elvették, elkérték az üzletrészét", van, akinek a rokonságát tették ki az állásából, mert valami közük volt a politikához, van, akinek azt mondták, hogy veled nem szerződhetünk, mert ilyen-olyan ismerőseid vannak, ilyen-olyan üzleteid voltak - mondta.


A szocialista kormányt 2009 áprilisa és 2010 májusa között irányító politikus egy kérdésre válaszolva elismerte: a 2006. őszi események miatt van adóssága a balliberális koalíció szereplőinek. "A rendőrség képtelen volt elválasztani egymástól a tisztességes, demokratikus ellenzéki tüntetést, amit a Fidesz szervezett, a minden törvényt felrúgó, garázda elemektől. Minimum szakszerűtlenek voltak" - fogalmazott.


Bajnai Gordon szerint minden demokráciában előfordul, hogy a rendőrség túllép a hatáskörén, és törvénytelenül jár el, de ebben az esetben elmaradt ennek a kimondása, a felelős rendőri vezetők elszámoltatása, és a politikai felelősségvállalás. Mint mondta, ez számára is tanulság, hiszen - bár nem volt köze a történtekhez - ott volt a kormányzatban. A korábbi miniszterelnök szerint ugyanakkor bár a 2000-es évek eleje óta fokozatos a züllés a magyar demokráciában, 2010-ig működtek a fékek és ellensúlyok.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-10-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite