2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: Orbán kérjen bocsánatot az ellenzéki szavazóktól!

Bajnai: Orbán kérjen bocsánatot az ellenzéki szavazóktól!


Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtökön nyílt levélben szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy október 23-ai beszéde miatt kérjen bocsánatot az ellenzéki szavazóktól.

bajnai1023


Az MTI-hez is eljuttatott nyílt levélben a volt kormányfő azt írta: Orbán Viktor beszéde és a Hősök terén tartott állami ünnepség "sokkolta a demokratikus közvélemény jelentős részét". "Nem pusztán egy demokratikus párt vezetőjeként, hanem a Magyar Köztársaság volt miniszterelnökeként is felhívom a figyelmét arra, hogy hazánk egyetlen közjogi méltósága sem keverheti össze a pártnagygyűlést a nemzet egészének szóló, közpénzből rendezett állami ünnepséggel. A kormánypárt hívei nem egyenlők a nemzettel, Orbánország pedig nem egyenlő Magyarországgal" - olvasható a levélben.


Bajnai Gordon hozzátette: a Fidesz "egyelőre nem állampárt", és még a Fidesz örökös elnöke sem lehet Magyarország örökös miniszterelnöke. Az Együtt-PM vezetője szerint sokakban viszolygást, egyesekben pedig félelmet keltett, hogy a miniszterelnök katonai díszsorfal előtt tartotta meg beszédét, ami "1956 ünnepén ízléstelenségnél is több". "Magyarországot nem katonai junta vezeti, Ön pedig nem vezénylő tábornok: a demokratikus hatalom megszerzéséhez és megtartásához nem fegyverekre és katonákra, hanem a nép többségének támogatására van szükség" - olvasható a nyílt levélben.


Bajnai Gordon szerint a legnagyobb felháborodást az okozta, hogy a kormányfő "ismét kizárta a nemzetből" azokat, akik elégedetlenek a politikájával, majd "arra tett kísérletet, hogy politikai vetélytársainak egy részét kiátkozza a demokratikus közösségből, '56 örökösei közül".


Ezzel szemben - folytatta Bajnai Gordon - a Magyar Köztársaság 1956 szellemi örökségére épült fel, minden demokratikus párt, amely ma a választók képviseletéért verseng, 1956 örököse. "Se joga, se alapja nincs arra, hogy bármelyik politikai vetélytársát a gyilkosok leszármazottjaként bélyegezze meg, az pedig egyenesen szégyenteljes, hogy bármelyik demokratikus politikai erőről olyasmit állítson, hogy az, ha tehetné, a tömegbe lövetne" - címezte szavait Orbán Viktornak az Együtt-PM vezetője.


Szavai szerint "ez a gyűlöletkeltő beszéd egy demokratikus párt elnökétől sem fogadható el, az azonban, hogy ezt miniszterelnökként, a nemzetet képviselve mondja el valaki, a szabad Magyarország talán legnagyobb botránya". "Kövesse meg a nemzetet és kérjen bocsánatot az ellenzéki szavazóktól, akik a magyar nemzetnek éppúgy teljes jogú tagjai, mint az Ön hívei" - szólította fel a kormányfőt Bajnai Gordon.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-10-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite