2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: európai szintre kell emelni a banki hitelezést

Bajnai: európai szintre kell emelni a banki hitelezést


A banki hitelezést újra az európai átlag szintjére kell emelni - a Haza és Haladás Egyesület szerint ezt célozza Bajnai Gordon volt miniszterelnök bankadó-javaslata, és nem azt, amit a Fidesz kiolvasott belőle.

Bajnai Gordon003


Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője az osztrák Der Standard című liberális napilap internetes oldalán hétfőn megjelent interjúban jelentette ki egyebek mellett azt, hogy "nem akarom alapvetően megszüntetni a bankadót, de azt az európai átlagos szintre akarom visszavezetni".Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban csütörtökön azt mondta: százmilliárd forintot venne ki a költségvetésből az elképzelés.


A Haza és Haladás ezzel kapcsolatban azt közölte az MTI-vel: az elmúlt három év gazdasági ámokfutásának köszönhetően a banki hitelezés szinte megszűnt Magyarországon. A vállalkozások nem tudnak fejleszteni, illetve munkahelyeket megőrizni, a gazdaság pedig "kiszárad", zsugorodik.


"Matolcsy György újabb bűvészmutatványa erre nem megoldás, mert az ingyenhitel számláját - a jegybanki veszteség megtérítését - majd a következő kormánynak, végső soron ismét a magyar vállalkozásoknak és családoknak kell állniuk" - szerepel a közleményben.


Magyarországnak a bizalom visszaépítésére, jó kormányzásra és gazdasági szakértelemre van szüksége, nem újabb bűvész-trükkökre - fogalmaz az egyesület.


Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke csütörtökön jelentette be, hogy a növekedés támogatására és a hitelezés bővítésére három intézkedésből álló növekedési hitelprogram indításáról döntött a jegybank monetáris tanácsa.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite