2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai Gordon: március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014

Bajnai Gordon: március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014


Március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014 választói mozgalom - közölte Bajnai Gordon, a szervezet társalapítója csütörtökön Pécsen.

bajnai1023


A volt miniszterelnök a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület által szervezett lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: a március 15-ei ünnepségükre már olyan pártként szeretnék hívni támogatóikat, szimpatizánsaikat, amely reményt kínál arra, hogy sikerül megszabadulni az "Orbán-Simicska uralomtól", garanciát ad arra, hogy nem térnek vissza a 2010 előtti korszak hibáihoz, bűneihez, valamint nyugalom lesz és jó kormányzás.


"Van remény, ha van összefogás. Magyarországon 2014 után korszakváltásra lesz szükség, olyanra, amellyel az ország ismét normálissá válik, a szakszerűség és a politikum egyensúlyban van. Ezt szeretnénk elérni, ahhoz azonban el kell menni az ország minden szegletébe, szembesülni a problémákkal" - fogalmazott.


Bajnai Gordon azt hangoztatta, minden ellenzéki szereplőnek felelőssége van abban, hogy "sikeresen szabaduljunk meg az Orbán-Simicska rezsimtől", és visszatérjen a jó kormányzás, valamint fontos, hogy minden szereplő realitásokra alapozott stratégiával álljon elő. "Az MSZP-n belül szakértelemből, szavazatból és hitelességből is van sok, de egyikből sincs elég, hogy egyedül nyerjen a jövő évi választásokon" - jegyezte meg.


A volt kormányfő szerint arra kell törekedni, hogy okosan, bölcsen, óvatosan, ugyanakkor a remény koalícióját építve, szélesítve eljussanak oda, hogy 2014-ben megszabadíthassák az országot a rossz kormányzástól. Jelezte, bízik abban, hogy a szocialista párt vezetésében is az a nézet erősödik meg, amely a szövetségkötés és a közös, jó kormányzás irányába halad.


Bajnai Gordon úgy vélte: a magyar társadalom mérsékelt jobb- és baloldalának, széles közepének megegyezést kell találni a haza, a haladás, a szolidaritás és Európa kérdésében, és a szélre kell szorítaniuk azt, aki ebben megosztásra törekszik. Reményét fejezte ki, hogy "a remény koalíciója" nemcsak a kormányváltáshoz, hanem egy korszakváltáshoz is elegendő szavazatot kap, utóbbi legfontosabb feladatának a bizalom helyreállítását, a nyugalom megteremtését nevezte.


Bajnai Gordon arra a kérdésre, mit szólna, ha Matolcsy György lenne a Magyar Nemzeti Bank elnöke, azt válaszolta: "nem a személy számít, hanem az, hogy az intézmény küldetéséhez legyen hű az, akit annak élére kineveznek".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite